Torbalılı 47 yaşındaki Osman Beklen tam bir kuş aşığı. Kanatlı hayvan ticareti yapan Beklen, birbirinden çeşit kuşlarla, kuş severlere hitap ediyor. 25 yıldır bu mesleği sürdüren “Kuşçu” lakaplı Osman Beklen, ise bisiklet üzerinde başladığın belirtti. 700 metrekarelik bir alanda bulunan 1000’ne yakın kuş çeşidiyle bölgenin en fazla kanatlı hayvanına sahip olan Kuşçu Osman, hayvanların insanlardan daha sadık olduğunu ifade etti.

DEVE KUŞU SATIYOR

Babasından kalma bisikletle, daha 22 yaşındayken kuş satmaya başlayan Osman Beklen, semt pazarlarını tek tek dolaşarak ekmek parası kazanıyordu. Hem işini yapana Kuşçu Osman hem de kuşlara olan tutkusunu gideriyordu. Gece gündüz demeden çalışan Beklen, her geçen yıl biraz daha işini büyüttü. İşe başladığından 30 güvercini 25 tane de tavuğu vardı. Aradan geçen 25 yıllık süre sonunda 60 çeşit olmak üzere yaklaşık 800 kanatlı hayvanı bulunuyor. Her türlü kanatlı hayvan satışı yapan tecrübeli isim, deve kuşu satışı da yaptığını belirtti. Dönem dönem deve kuşu sattığını belirten Osman Beklen, “İşimizi her geçen gün layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Torbalı’da benden başka deve kuşu satışı yapan olmadı. Talepler her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu.

BÖLGEYE HITAP EDIYOR

Kafkas  Sülünü, Çin Kazı, Pekin Ördeği, Bıldırcın, Kral Sülün, Tavus kuşu, kanarya, muhabbet kuşu, keklik, güvercin ve İran tavuğu gibi birçok kanatlı hayvanı bünyesinde bulunduran Beklen, ülkenin dört bir yanını dolaşarak meraklıları için çeşitli cins hayvanlar getiriyor.