Torbalı Belediyesi tarafından yarın saat 10.30’da Özbey Deve Güreşi Arenası’nda düzenlenecek olan 13. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne katılacak develer, bugün kortej yürüyüşü yaptı.  Festival öncesi toplanan develer, ilçenin en işlek caddelerinde sahipleri ile birlikte yürüdü. Torbalı Belediyesi ekipleri tarafından açılan müzikler ve mehter takımı eşliğinde yürüyen develere ilçe sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşe katılan develeri kameralarına kaydeden Torbalılılar, ilçe sokaklarında bu tarz renkli etkinlikleri özlediklerini kaydetti.

DEVELER YARIN SAHNE ALACAK

Torbalı’da ilk olarak merhum Başkan İsmail Uygur tarafından düzenlenen ‘Deve Güreşi Festivali’nin bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek. İlçe ve bölge halkının en büyük eğlencelerinden olan, tarihi ve kültürel öğelerin yaşatıldığı ve her yıl 30 bine yakın kişinin takip ettiği festival için bütün hazırlıklar tamamlandı. Bölgenin yanı sıra Antalya ve Çanakkale gibi şehirlerden pehlivan develerin boy göstereceği festival renkli görüntülere sahne olacak.

BAŞKAN TEKİN’DEN DAVET

TAL’dan Zonguldak’a üniversite ziyareti TAL’dan Zonguldak’a üniversite ziyareti

İzmir'den ve kent içinden alana ücretsiz ulaşımın sağlanması için İZBAN Tepeköy İstasyonu’ndan festival alanına ücretsiz servis kaldırılacak. Deve Güreşi Festivali’nin Torbalı için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Devecilik kültürü ve deve güreşleri için Torbalı ayrı bir anlam ifade etmektedir. Geçtiğimiz yıl da büyük bir coşku ile festivalimizi gerçekleştirmiştik. Bu yıl için de hazırlıklarımız devam ediyor. Bölgenin en büyük deve güreşi organizasyonuna imza atacağız. Tüm Ege halkını Torbalı Belediyesi 14. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne bekliyoruz. ”ifadelerini kullandı.