Torbalı’nın dağ köylerinde bulunan ormanlar, 'Çam kese böceği' ile savaşıyor. Çam ağaçları üzerindeki beyaz pamuksu tırtıl keseleriyle kendini belli eden çam kese böcekleri, bölgedeki birçok ağaca sıçrayarak ormanın büyük bölümünü sardı. Özellikle Helvacı-Dağtekke arasındaki ormanları saran çam kese böceği için Dağtekke ve Torbalı Orman İşletme Şefliği yılın 8 ayı savaş veriyor. Şuan ormanlara feromon tuzaklar kurulurken 10 gün içinde de terminatör böcekleri ormanlara bırakılacak.

YUMURTA EVRESİNDEN İTİBAREN MÜCADELE

Çam ağaçlarını adeta yok eden çam köse böcekleriyle biyolojik yöntemlerle savaşılıyor. Çam kese böcekleriyle biyolojik mücadele kapsamında ormanlara terminatör böceği bırakılacak. Ağaçlara zarar veren çam kese böceklerinin doğal düşmanı olan terminatör böcekleri çam kese böceklerini avlayarak ormanlarımızı kurtaracak. Ağaçların kurumasına neden olan çam kese böceği ile Dağtekke Orman İşletme Şefliği tarafından  yumurta evresinden kelebek evresine kadar her evrede mücadele ediliyor.

ORMAN İŞLETME ŞEFİNDEN MÜJDE

Şuan tel kafesler ve feromon tuzaklarla korunan ormanları çam kese böceklerinden arındıracaklarını ifade eden Dağtekke Orman İşletme Şefi Hüseyin Ali Ergül, “Çam kese böcekleriyle yılın 8 ayı mücadele ediyoruz. Şuan tel kafesler ve feromon tuzaklarla bu böceklere karşı mücadele ediyoruz. 10 gün sonra da terminatör böcekleri ormanlara salacağız. Ağaçlarımız yeniden yeşillenecek. Kimsenin bundan şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.