BİRÇOK farklı iş kolunun bulunduğu Torbalı’da çıraklıktan yetişerek kendi işyerlerinin sahibi olmayı başaran hayat hikayelerine de zaman zaman rastlanıyor. Bu hayat hikayelerinden biri de Davut Kara ve Semih Kazan’a ait. Mobilya sektörüne üretim fabrikasında vasıfsız eleman olarak başlayan Davut Kara zamanla kendini geliştirmeyi başardı. Bir çok farklı mobilya firmasında çalışarak sektörü ve piyasayı tanıyan, el becerilerini geliştiren genç girişimci zamanla kendi işyerinin patronu olmanın hayalini kurmaya başladı.

HAFTAİÇİ FABRİKADA HAFTASONU ATÖLYEDE


ÜNLÜ İtalyan firmalarında çalışan ve mobilya sektörünün inceliklerini öğrenen Semih Kazan’da kendi işyerinin sahibi olmak isterken yolları Davut Kara’yla kesişti. Aynı sektörde ama farklı fabrikalarda çalışan genç ortaklar ilk olarak boş vakitlerinde çalışabilecekleri küçük bir atölye kurdular. Hafta içi fabrikada çalışıp hafta sonları komşular ve akrabaların mobilya işlerini yapan ikili zamanla Torbalı’da mobilya sektöründe tanının isimler olmayı başardı. Siparişlerin artması üzerine hafta sonu izinlerinin tamamını atölyede çalışarak geçirmeye başlayan genç ortaklar kendi işlerinin patronu olma hayallerini gerçekleştirmeye karar verdi. 

LÜKS MEKANLARIN ARADIĞI İKİLİ 

İLK olarak çalıştıkları fabrikalardan ayrılarak tamamen kendi atölyelerine yönelen Davut Kara ve Semih Kazan atölyelerini büyüttü. Sıfırdan mobilya imalatı, koltuk yüzü değiştirme, sünger tamiri başta olmak üzere mobilya üzerinde oldukça geniş bir alanda hizmet veren ikili iş yerinin ismini de Birlik Koltuk olarak koydu. Atatürk Mahallesi’nde kurdukları atölyeden Torbalı’ya açılan Davut Kara ve Semih Kazan son dönemde Torbalı’da açılan bir çok lüks mekanın da mobilya işini aldı. Özellikle Sadık İleri Bulvarı’nda bulunan kafeteryaların mobilya işçiliğini yapan başarılı ortaklar mobilya takımlarını kendileri imal ettiği için ekonomik olarak da müşterilerine kolaylık ve ayrıcalık sunuyor.

MARKA HALİNE GELDİLER

MOBİLYA üzerine Torbalı’da bir marka haline gelmeyi başaran Birlik Koltuk’un sloganı ise “Yeniden Yeni”. Koltuk yüzü değiştirme, sünger tamiri, sıfırdan mobilya imalatı alanında hizmet veren Birlik Koltuk’un ortaklarından Davut Kara, “Yıllarca farklı imalat fabrikalarında çalıştıktan sonra kendi işyerimin sahibi olma hayalini gerçekleştirdiğim için mutluyum” ifadelerinde bulundu. Müşterilerinin en büyük referansları olduğunu kaydeden Semih Kazan ise, “Önceliğimiz kaliteyi hızlı bir şekilde sunmak. Müşterilerimizi bekleterek mağdur etmemek için siparişlerimizi en kısa sürede tamamlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.