Torbalı’da faaliyet gösteren ve Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olduğu için 43 işçinin işten atıldığı Betonstar fabrikası işçilerinin direnişinin 8.gününde Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve direnişte olan Euroserve (Marlboro) işçileri dayanışma ziyaretinde bulundu. Betonstar fabrikası önünde bir araya gelen işçiler, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Betonstar işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İş ekmek özgürlük”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.

BU GÜÇ BİZİ ZAFERE ULAŞTIRACAK”

Fabrika önünde konuşan Gıda-İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Ufuktan Öden, “Biz de aynı sizler gibi Marlboro’da DİSK/Gıda-İş Sendikasında örgütlendik. Sendikal haklarımızı istiyoruz iş güvencesi istiyoruz, zorla mesaiye kalmak istemiyoruz. Çoluk çocuğumuzun kaderi patronların iki dudağı arasında kalsın istemiyoruz. Bunun için örgütleniyoruz, bunun için mücadelemiz sizinle bir. Bu mücadele içerisinde sadece karşımızda patronlar yok, DİSK’in karşısında uzlaşmacı sarı sendika anlayış da var. Bizlerin karşısında bizlerin birliğini bölmeye çalışanlar da var. Bunların oyunlarına asla gelmeyeceğiz. Dayanışma bizi güçlendirecek, bu güç bizi zafere ulaştıracak” diye konuştu.

BİZLER MİLYONLARIZ, ONLAR BİR AVUÇ PATRON”

Dayanışmanın önemine vurgu yapan Öden, “21.yüzyılda bu pahalılık ve enflasyon koşullarında yıllarca çalışan işçi arkadaşlarımız asgari ücretle geçinmeye mahkum ediliyorlar. Ülkenin her yerinde milyonlarca işçi, milyonlarca sınıf kardeşimiz bizimle aynı haklar için aynı hedefe yürümek için mücadele ediyorlar. Bu yolda bizim dayanışmaktan başka güçlerimizi birleştirmekten başka şansımız yok. Bizler milyonlarız, onlar ise bir avuç patron” dedi.

Reklam

SONUNA KADAR ZAFERE HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”

Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şube Yöneticisi Cengiz Koral ise dayanışma ziyaretleri için teşekkür ederken, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam diyoruz. Bize güç verdiniz. Biz hiçbir zaman için iş yerlerinin tapusunu istemedik, alnımızın terinin karşılığını istedik. Alacağız. Yalnız değiliz, bu amaç uğrunda sonuna kadar hep birlikte zafere yürüyeceğiz” diye konuştu. İşverenin fabrika içinde baskılarını arttırdığını söyleyen Koral, “İşveren ve vardiya amirleri gece saat 2’lere kadar işçileri arayarak istifaya zorluyor. İçerde baskılar arttı ancak işçileri döndüremiyorlar” dedi.