Torbalı’da kent vizyonunu artırmak, ilçede kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde kentin sorunlarını tespit edip, çözüm önerileri oluşturmak ve çözüm üretmek adına kurulan Torbalı Kent Konseyi bugün olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. İsmail Uygur Kültür Merkezi’nde gerçekleşen genel kurula Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, siyasi parti temsilcileri, dernek temsilcileri, muhtarlar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.   Kent konseyinin açılış konuşmasını ise Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin yaptı.

TEKİN: “TALEP VE ÖNERİLERİNİ DİKKATE ALIYOR, UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Akgün’den eski muhtara hizmetler için teşekkür Akgün’den eski muhtara hizmetler için teşekkür

Yoğun katılımın olduğu genel kurulda açıklamalarda bulunan Tekin, “Sayın Kent Konseyi Başkanım, kıymetli yönetim kurulu üyeleri, sevgili muhtarlarımız, kamu kurum, kuruluş ve siyasi partilerimizin değerli temsilcileri hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bilindiği üzere Kent Konseyleri 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği'ne dayanarak kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ilkelerini hayata geçirmek için kurulmuştur.  İlçemizde de kanun ve yönetmelikle kurulmuş olan Torbalı Kent Konseyi'nde son olarak 16 Haziran tarihinde bayrak değişimi yaşanmış ve 3 adayın yarıştığı seçimde Karakızlar Muhtarımız Niyazi Soytürk ipi göğüsleyip, yönetimini oluşturarak çalışmalarına başlamıştır.  Niyazi başkanımız göreve başladığından bu yana kendisinin ve ekip arkadaşlarının çalışmalarını yakından ve takdirle takip ediyor, talep ve önerilerini dikkate alıyor, uyum içerisinde çalışıyoruz. Göreve geldiklerinden bu yana hep yanlarında olduğumuzu ve her zaman yanlarında olacağımızı bir kez daha sizlerin huzurunda ifade ediyor, genel kurulun ilçemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

TEKİN "BİZ ÇALIŞMALARIMIZI HER ZAMAN SÜRDÜRECEĞİZ"

Gerçekleşen genel kurulda Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin gelen sorulara cevap verdi. Bir üyenin yollar ile ilgili sorduğu soruya cevap veren Tekin, “Evet değerli arkadaşlar yollarımız bozuk. Ama Torbalı tarihinin en fazla asfaltını biz döktük. Geçtiğimiz yıl biliyorsunuz Gediz’in müteahiti iflas etti. Bıraktı gitti yollar açık kaldı. Bizler yolları kapattık. Biliyorsunuz Ahmetli’ye doğalgaz geldi. Bu ihale nasıl yapıldı kısa bir bilgi vereyim. Doğalgaz firması kazacak, borusunu döşeyecek ve asfaltını dökecek. Böyle verildi ihaleye. Gediz’in kazdığı yolları belediye kapatmayacak kendileri kapatacak. Bu konuda İZSU’nun da çalışmaları var. Biz belediye olarak ana artelleri yapıyoruz. Yollar yine kazılacak. Mesela Ertuğrul’da trafo değişecek. Geçen sene müteaahit gitti. Asfaltı dökmeksek büyük sıkıntı olacaktı. Kaymakam bey ile de görüştük. O da dökelim dedi asfaltı. Maalesef daha rahat etmemiz için biraz daha sıkıntı çekeceğiz. İnanın biz sizlerden daha fazla düşünüyoruz. En çok lafı biz yiyoruz. Herkes belediyeyi sorumlu tutuyor. Ama Gediz yaptı ihaleyi her şeyi ile birlikte yapıyor ihaleyi asfaltı da kendisi dökecek. Ama biz her zaman çalışmalarımızı yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Suların basınç konusuna da değinen Tekin, “Su konusunda haklısınız. Burada bütün su alt yapısı değişti. Önceden ikinci üçüncü katlara su çıkmıyordu. Herkes hidrofor koyduruyordu. Ama çok sükür şuanda hidrofor ihtiyacı kalmadı. Hem sular temizlendi hem de yüksek kattaki vatandaşlarımız rahat etti. Ama konuşmamız lazım bu tür şikayetleri çözeriz. Bu şikayeti ilk defa duydum. Bunun ayarlamasını yapacağız. Dinlediğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.

MECLİSLER KURULACAK

Belediye Başkanı Mithat Tekin’in ardından Torbalı Kent Konseyi Başkanı Niyazi Soytürk, söz aldı. Seçimin ardından günümüze kadar yapılan çalışmalar hakkında haziruna bilgi veren Soytürk, gerçekleşecek olan projeleri de tek tek genel kurula gelenlere anlattı. Kurulacak olan meclisler hakkında da bilgi veren Soytürk, Kadın, Gençlik, Engelli ve Çocuk meclislerinin kurulacağını ve başvuruların 27 Ocak tarihine kadar yapılması gerektiğini vurguladı. Başkan Soytürk’ün konuşmasının ardından dilek ve temenni bölümü gerçekleşti. Genel kurul üyelerinin taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Mithat Tekin ve Kent Konseyi Başkanı Niyazi Soytürk sorunların çözümü noktasında gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı.