Kadına uygulanan şiddetin her geçen gün arttığı ve önlenemediği günümüzde KADES uygulaması hayat kurtarmaya devam ediyor. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde Kadın Destek Uygulaması (KADES) uygulamalarından gelen çağrılara en hızlı şekilde cevap veriyor. Uygulamadan gelen ihbar doğrultusunda konumu belli olan adrese en kısa sürede giden ekipler, kadınların yardımına koşuyor. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri gelen ihbarlara ulaşma süresi ise alkış topluyor. Şuana kadar gelen binlerce ihbara giden ekipler, olay yerine en erken 1 dakikada varırken en geç ise 5 dakikada varmayı başardı. Polis ekiplerinin bu hızlı müdahalesi ise yüzlerce kadının kurtulmasını sağlarken gerekli cezai işlemleri uyguluyor.

Ata'nın kemikleri bir kez daha sızladı Ata'nın kemikleri bir kez daha sızladı

BİR YILDA 1287 BAŞVURU

Öte yandan Torbalı’da KADES kullanımında ise inanılmaz bir artış yaşandı. Torbalı’da geçtiğimiz yıl kadınlar sadece 610 defa uygulamaya başvururken, bu rakam 2022 yılında ise 1287 olarak açıklandı.  Öte yandan kullanımın her geçen gün arttığı KADES uygulaması için İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri, müdürlüğe gelen her kadına KADES uygulamasını öğrettiği öğrenildi.

ŞİDDETE KARŞI TEK DOKUNUŞ! KADES

Akıllı telefon kullanıcısı kadınların İOS ve Android marketlerden indirebileceği Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 112, 155, 156 acil çağrı merkezini ulaşmalarını sağlıyor. Sonrasında ise olay yerine en yakın ekip ve devriyenin sevk edildiği bir uygulamadır. ÖMER DUR