Torbalı öğretmenlerinin uluslararası projelerdeki başarı grafiği hızla artıyor. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl için belirlenen mevcut proje sayısının iki katına çıkarılma hedefi bir ay gibi kısa bir sürede aşıldı. Okullardan alınan bilgiler tablonun oldukça sevindirici olduğunu gösterdi. 2020 yılında Torbalı ilçesinde e-Twinning proje sayısı 19 iken bu sayı 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının başında 43'e ulaştı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminden edinilen bilgiye göre okulların uluslararası proje başvurularının devam ettiği ve yıl sonuna kadar Torbalı ilçesinden uluslararası projelere katılımın önceki yıllara göre 4 kat artması bekleniyor.

ÖĞRETMENLERİMİZİN BAŞARISIDIR


Son yıllarda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak uluslararası projeler konusunda iyi bir alt yapı çalışması yapıldığının altını çizen Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, küresel salgını rağmen öğretmenlere yönelik çevrim içi seminerlerle uluslararası projelerin artması yönünde çalışmalar yapıldığını belirtti. Tosun, "ilçemizde özellikle son 3 yıl içinde AB destekli projelere başvuru ve katılım konusunda önemli bir başarı grafiği yakaladık. Düzenlediğimiz seminerlerle öğretmenlerimize bu konuda yol haritası belirledik. Bu yıl proje sayımızı iki katına çıkarmayı hedeflerden daha birinci ayda hedefimizi aştık. Bu başarı hiç şüphesiz öğretmenlerimizindir. Çok güzel projeler hazırlıyorlar. Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından proje ortakları bularak öğrencileriyle birlikte bu projeleri yürütüyorlar. Projeleri yürüten tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. Hedefimizi aştığımıza göre artık yeni hedefler tayin edebiliriz. Bu konuda İlçe olarak grafiğimizin yukarı yönlü devam edeceğine inanıyorum" dedi. Uluslararası projelere yönelik çalışmaların çok yönlü bir şekilde devam ettiğine değinen Tosun, Torbalı Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile sadece öğretmenlere yönelik İngilizce kursları ve proje yazma kursları açıldığını, bu kurslara katılan öğretmen sayısının her geçen arttığını vurguladı.

HEYECANLI BEKLEYİŞ


Torbalı okullarının e-Twinning projelerindeki başarısı artmaya devam ediyor. e-Twinning uluslararası proje sayısı 19'dan 43'e çıkarken bir başarı da Erasmus+ projelerinden bekleniyor.
İlçe genelinde halen 9 tane Erasmus+ projesi aktif bir şekilde yürütülüyor. Gecen yıl İzmir akreditasyonu ile proje başvurusu yapan 6 okulun projelerinin onaylanması durumunda toplam sayı 15'e çıkacak. Proje başvurularının bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Başvuru yapan okulların heyecanlı bekleyişi sürerken, projelerin onaylanması halinde Torbalı ilçesi AB destekli Erasmus+ projelerinde tarihi bir başarıya ulaşmış olacak.