Tespit edilen ihlallerin en başında halk arasında emniyet şeridi ihlali olarak da bilinen ihlal gelmektedir. İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri geçtiğimiz bir yıl içerisinde "Emniyet Şeridi kuralını ihlal eden" 2032 araç hakkında Trafik İdari Para Cezası uyguladı. Başta Emniyet şeridi ihlali olmak üzere diğer ihlaller üzerinde de denetimlere devam edilmekle birlikte ihlal gerçekleştiren araçlara yönelik cezai işlemlere de aynı kararlılıkla devam ediliyor.

KGYS KAMERALARI İNCELENİYOR

İlçe merkezi de dahil olmak üzere İzmir Aydın Karayolu üzerinde bulunan Kemalpaşa ve Bayındır kavşaklarında özellikle sabah ve akşam trafiğinde aşırı talep ve alternatif güzergahın olmayışı kaynaklı trafik yoğunluğu her geçen gün artınca ekipler de çalışma alanlarını artırdı. Ekipler trafik yoğunluğu yaşandığı saatlerde bu kavşaklarda görev alırken, Torbalı’da bulunan Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları ile kavşakların trafik yoğunluğu takip edilmekte ve meydana gelen trafik kazası, araç arızaları gibi durumları sık sık tespit ediliyor.

DRONE İLE TESPİT

Bu kavşaklarda trafik tanzim ve düzenlemesi yapan ekiplerin yanı sıra kavşaklara giriş noktalarında görevli ekipler de başta emniyet şeridi ve banket kullanımı, seyir halinde iken cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri ve kask takma zorunluluğu, şerit izleme ve değiştirme kurallarını ihlal gibi maddeler başta olmak üzere diğer trafik kural ihlalleri ile ilgili denetimlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu denetimler; trafik yoğunluğu ve durumuna göre bazen araç sürücüleri durdurularak yüzüne karşı bazen ise kavşağa geliş kısmında bulunan görevlilerimizin çekmiş olduğu video kaydı-fotoğraflar ve drone görüntüleri, KGYS görevlimizin kameralar üzerinden  tespiti ile ihlallerde bulunan araçların tescil plakalarına cezai işlem uygulanmaktadır.