Dün, taciz iddiasıyla gündeme gelen Torbalı’daki Huzurevi ile ilgili bir skandal iddia daha ortaya atıldı. Bu kez iddia buradaki işinden mobbing sonrası çıkarılan eski bir temizlik personelinden geldi. İddiaya göre 2017 yılında önce kendisine mobbing uygulanan 34 yaşındaki Erhan Gonca, daha sonra ‘İtaatsizlik’ iddiasıyla işinden çıkarıldı. Bunun üzerine iş mahkemesine başvuran Gonca, işe dönüş hakkı kazandı. İşe dönüş hakkından sonra kuruma ‘İşe geri alınma’ dilekçesini sunmak isteyen Gonca’nın dilekçesini kurum kabul etmedi.

4 YILDIR ADALET ARIYOR

Bu kez kaymakamlık  aracılığıyla dilekçesini gönderen Gonca’ya aradan geçen süre zarfında yine yanıt gelmedi. Bu kez yeniden mahkemeye başvuran Gonca için kurumun yaklaşık 20 bin liralık bir tazminat ödemesine karar verildi. 4 yıldır süren davada Gonca’ya ne mahkeme masrafları ne de bu tazminat ödendi. Üstelik kadro hakkı da yanan Gonca, 2 çocuğuna bakmak için damacana su taşımaya başladı. Her gün onlarca merdiveni sırtındaki damacanalarla çıkan Erhan Gonca, adaletin yerini bulmasını istiyor.

MAĞDUR İŞÇİDEN ÇAĞRI

Kurum yöneticilerinin mahkemeyi tanımadığını ifade eden mağdur işçi, ‘Bütün mahkeme sonuçları bana haklı olduğumu söylüyor. Süreci uzattıkça uzattılar. Başvuracak bir merci kalmadı. 4 yıldır hukuk savaşı veriyorum. Bu savaşı kazandım ama ne tazminatım ödendi ne de işe alındım. CİMER’e başvurdum. Oradan da bir sonuç alamadım. Tamamen keyfi bir uygulama ile karşı karşıyayım. Bir an evvel huzurevi yöneticileri tarafından tanınmayan mahkemenin kararlarının uygulanmasını istiyorum” açıklamalarında bulundu.