Torbalı'da yaşayan İpek Yeşilçam, gözlerinde şaşılık olan iki çocuklarından küçük olan Ege'yi ameliyat için Torbalı Devlet Hastanesi'ne götürmüş ameliyata alınan Ege'ye, anestezi sırasında oksijen yerine azot gazı verilince kalbi durdu ve beyninde ödem oluştu. Doktorların müdahalesiyle hayata döndürülen Ege, yaklaşık 2 ay tedavi gören minik Ege, serebral palsi hastası olmuş, yüzde 100 engelli rapor almıştı. Göz ameliyatına giren Ege Avcı'nın hayatı kararırken, büyük üzüntü yaşayan anne İpek Yeşilçam ile baba Ünal Avcı, Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen duruşmada, mahkeme keşif kararı verdi. Haziran ayında keşfi yapılacak olan olayda mahkemede hiçbir sanık sorumluluğu üstlenmezken anne İpek Yeşilçam duruma isyan etti.

OĞLUM NEDEN 29 AYDIR ‘ANNE’ DİYEMİYOR

Anne İpek Yeşilçam, “6 Nisan'da 3.sü görülen hukuk mücadelemizin ufak bir özeti; En sonunda taraflar 3 teknik servis elemanı, bir anestesi uzmanı, bir hemşire ve bir biyomedikal uzmanı dinlendi. Tam 5 saat sürdü. Her anlatılan şeyde ben tekrar tekrar o güne döndüm. Hiç kolay değildi. Herkes kendinin sorumlu olmadığını iddia etti. Peki kimse sorumlusu değilse benim sapasağlam evladım tam 29 aydır neden "Anne" diyemiyor. Neden ben evladımın kolundan tutup gezdiremiyorum? Neden sevdiği yemekleri pişirip yediremiyorum? Herkes kendini kurtarma derdinde peki bizi kim kurtaracak? Türkiye Cumhuriyetinin adaletine guvenmekten ve ilahi adalete sığınmaktan başka hiç birşey yapamıyoruz. Yolumuz uzun ve biz çok yorulduk” dedi.

ANNEDEN ADALET ÇAĞRISI

Açıklamalarını sürdüren Anne Yeşilçam, “25 Haziran'da yeniden keşif var. 23 Eylül de yeniden duruşmamız. Kimsenin yaptığı hiç bir açıklama beni tatmin etmiyor alacağınız hiç bir ceza içimi soğutmuyor. Sizin görmemeniz bazı gerçekleri değiştirmiyor. Benim elimde evladımın, Ege'min durumunun gerçekliği var. Benim uykusuz gecelerim, belirsiz istikbalim, kırılan hayallerim var. Artık bir an önce adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Bizi görmezden gelmeyin” dedi.