Torbalı’da moto kuryelik yapan 17 yaşındaki Halil Togay,  trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Alpkent Mahallesi, 1035 sokakta meydana gelen kazada, Halil Togay, kullandığı motosiklet ile seyir halindeyken sağa dönüş yapan Y.K.’nın kullandığı aracın sürüklemesiyle aracın altında kalmış ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Aile hatalar zinciri nedeniyle hayattan koparılan oğluna ağlarken, mahkeme Halil Togay’a çarpan Y.K.’yi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Oğlunun acısını bir kenara bırakıp adalet peşine düşen Neslihan Ertürk, Yazı İşleri Müdürümüz İbrahim Danış aracılığıyla yetkililere seslendi: Ne olur acımızı adaletinizle dindirin!

ADALETİN PEŞİNDEN KOŞACAK

17 yaşındaki oğlunu toprağa koyduğunu ve bunun tarif edilemez bir acı olduğunu belirten anne Neslihan Ertürk, “Acımızı yaşamamız gerekirken adaletin peşine düştük. Oğlum daha hayatının baharındaydı. Tek amacı ailesi ve geleceği için para kazanmaktı. Tüm önlemlerini alır; kasksız motosiklete binmez, ehliyeti olmadan sokağa çıkmazdı. Ama onu hayattan koparanlar bu kadar dikkatli olmadı. Sol şeritten devam edip, sinyal vermeden, aynalara bakmadan, direk sağdan ara yola girdi. Çarparken durmadı, aracı kullanmaya devam etti. Ayrıca ehliyetinde ‘Gözlüklü’ yazıyormuş. Yani arabayı gözlükle kullanması gerekirken gözlük takmamış. Panikle herkes hata yapar ama bu kadar hata olmaz. Oğlımun kaza anında ki hızı 19 kilometreydi. GPS kayılarında bu mevcut. Tutuklu yargılanma gerçekleşmediği sürece rahat uyumayacağım” dedi.

SÜRÜCÜDEN ÇİRKİN TEKLİF

Öte yandan sürücünün aracılarla kendilerine ev teklif ettiğini iddia eden acılı anne, “Bana oğlumu geri versinler ben onlara 4 tane ev alayım. Bir canın bedelini nasıl olur da bir evle ödeyebileceklerini düşünürler?” dedi. Bu süreçte çok yıprandıklarını ifade eden dayı Fatih Ertürk, “Ben de Şırnak’ta görev yapıyordum. Acı haberi alınca koştum, kendi ellerimle yeğenimi mezara soktum. Bu adli süreç boyunca ben de ablamın yanın olacağım. Adalet yerini bulana kadar savaşacağız” dedi.