Torbalı’da uzun süredir merakla beklenen Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda düğüm yine karıştı. 9 Ocak’ta seçime giden odada, oyların çok büyük bir bölümünü alan Cıva İsmail Akman, seçimi her ne kadar kazansa da rakipleri seçimi yargıya taşıyıp, seçimi iptal ettirdi. Altını çizerek hatırlatmak isterim ki bu seçimde beyaz liste ile Cıva İsmail Akman 362 oy, Musa Yukarı’nın yer aldığı mavi liste 196 oy, Ali Rıza Çolak’lı kırmızı liste ise 104 oy almıştı. İki adayın toplam aldığı oy bile Akman’ın aldığı oydan tam 62 eksikti. Şaibenin olmadığı seçimde sadece liste krizi yaşanmış ve bu nedenle de seçim tekrar edilecek.

Tabi hukukçu değilim ama sonuçları göz göze ortada olan bir seçimde böyle bir karar alınması, iradesini ortaya koyan şoför esnafını tanımamak, iradesini yok saymaktan başka bir şey değil. Ortadaki kural hatası seçimi tekrar ettirecek bir durum mu bilmiyorum ama bu seçimi ben 24 Haziran’daki İstanbul seçimine benzettim. 31 Mart 2019’daa her ne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kazansa da bu makam Ekrem İmamoğlu’na verilmemiş, seçim tekrarlatılmış ve İmamoğlu bu kez tarihi farkla hak ettiği koltuğa 24 Haziran 2019’da oturmuştu.

Ben benzer bir durumun Torbalı’da yaşanacağını düşünenlerdenim. Malum, mağduru severiz.
Seçimi 5.kez kazanan ve benim gözümde şuan ‘hakkı gasp edilen, mağdur’ Cıva İsmail, kazandığı seçime bir kez daha girecek. Ne seçim öncesi, ne sırasında ne de sonrasında kimseyi kırmayan, onur kırıcı ifadeler kullanmadan süreci geçiren Akman, şimdi de ‘Hayırlısı olsun’ diyor bu karara.

Cıva İsmail kanadı her ne kadar mağdur olsa da mağdur edebiyatı yapmayarak aynı İmamoğlu gibi kolları sıvadı. Kime karşı? Karşısında duranlara, seçimi tekrarlatanlara, şoförün iradesini yok sayanlara...

Diğer tarafta ise, ‘Cıva’yı ittifakla yıkarız’ görüşü hakim. Gerçi her ne kadar Ali Rıza Çolak, ‘Adayım’ dese de, Çolak ve Yukarı’nın birleşeceğini düşünüyorum. Seçime daha fazla asılıp, tek bir adayla seçime girmek isteyen baskın kişi ise Musa Yukarı. Eğer seçim şubat ayında yapılırsa ki o zaman yapılacak, Musa Yukarı bu kez seçime de girebilecek.

Bilindiği üzere Yukarı, ‘Başkan adayı olacak kişi en az 2 yıllık üye olmalı’ maddesi gereği aday olamamıştı. Şubat ayında bu süreyi dolduracak olan Yukarı’nın iştahı şimdi daha da kabardı. Siyasi bağlantılarını (Bu isimlerin kim olduğunu herkes biliyor) devreye koyup, Cıva’yı koltuktan indirmeye çalışacak olan Yukarı’nın, bunda ne kadar başarılı olur bilmiyorum ama yeniden ‘Yatır’lı ifadelere başvurursa hayal kırıklığını tekrar yaşayacağını çok iyi biliyorum.

Şimdi gözler İlçe Seçim Kurulu’nda. Kısa sürede seçim tarihi belli olacak.
Ve bu kez bakalım İkinci bir İmamoğlu vakası yaşanacak mı?
Ben tekrardan tüm adaylara başarı diliyorum.
Şoför esnafına en iyi hizmeti sunacak kişinin başkan olması dileğiyle...