Sanayisi ve tarıma elverişli topraklarıyla ülkenin önemli noktalarından olan Torbalı’da doğal güzellikler de keşfedilmeyi bekliyor. Metropolis Antik Kenti ile adını tarihi anlamda yavaş yavaş hissettiren ilçede keşfedilmeyi bekleyen onca tarihi kalıntının yanı sıra doğa mirasları da bulunuyor. Görüntüsü ile adeta ziyaretçileri kendine hayran bırakan ve çoğu Torbalılı tarafından bilinmeyen Ahmetli Mahallesi’ndeki Güvercin İni Mağarası’na zaman zaman dağcılık grupları ziyaretler gerçekleştiriyor

ON BİNLERCE YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR

Ahmetli Mahallesi’nde bir dağda olan ve geçmişi muhtemelen on binlerce yıl öncesine dayanan Güvercin İni Mağarası yıllardır ziyaretçi bekliyor. Girişinde zorlukların olması ve ağız kısmının 4 metre yükseklikte olması nedeniyle pek bilinmeyen mağaraya önceki aylarda dağcılar çıkartma yapmıştı. Oldukça zor bir yürüyüş yolu bulunan alanda bulunan Güvercin İni Mağarası onlarca kişiyi kendine hayran bırakmıştı. Binlerce yıl öncesine ait olduğu düşünülen Güvercin İni Mağarası bulunan sarkıt, dikit ve sütunlar mağaranın onbinlerce yıl önceden beri var olduğunun göstergesi.

ULAŞIMI ZOR

Köy turizmini canlandırmak için büyük bir özveri ile çalışan belediye ekiplerinin üzerinde çalıştığı mekanlardan biri olan Güvercin İni mağarasını Ahmetli Mahallesi’nde yaşayan birçok vatandaş bile bilmiyor. Sarkıt, dikit ve sütunlardan oluşan mağara olan Güvercin İni Mağarasında önceki haftalarda çalışmalar gerçekleştiren yetkililer önümüzdeki dönemlerde buranın ulaşımını ve aydınlatmasını sağlayarak ziyaretçilerin burayı keşfetmesini sağlamanın hesaplarını yapıyor. Oldukça zor bir yürüyüş yolu bulunan alanı turizme kazandırmayı bekleyen mahalle sakinleri öncelikli olarak bölgeye ulaşım için yolun iyileştirilmesini istiyor.