Klasik Milli Piyango biletlerinin yanı sıra artık sayısal oyun bayilerindeki makinelerden de yeni nesil bilet satışı gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar, seyyar bayilerden geleneksel basılı biletleri satın alabildiği gibi Sayısal Loto bileti görünümünde olanları da tercih edebiliyor. Geleneksel Milli Piyango biletleri, artık sayısal bilet olarak da üretilmeye başlandı. Bu biletler, Torbalı’da da İbrahim Çetin’in sahip olduğu Plase Şans Oyunları ve Çetin İddaa Bayi’de satışa sunuldu. Sahte bilet uygulamasına da son veren bu biletlerde dileyen ilk numara hariç, geriye kalan 6 numarayı kendisi de oynayabiliyor.

UZUN KUYRUKLARA SON

Vatandaşlar, seyyar Milli Piyango bileti bayilerinin yanı sıra, Torbalı’da Plase Şans Oyunları ve Çetin İddaa Bayi’de sayısal olarak üretilmiş bilet alabiliyor. Buna göre, çekiliş planındaki numaraların bir kısmı basılı, bir kısmı da sayısal olarak satışa sunuluyor. Sayısal olarak satılan biletler, merkezi oyun sisteminden düşülüyor. Milli Piyango yılbaşı özel çekişinde de vatandaşlar artık bayiler önünde uzun kuyruklar oluşturmak yerine, makinelerden de bu biletleri temin edebilecek.

ŞANSLI RAKAMLARI YAZABİLİRSİNİZ

Yeni nesil Milli Piyango biletlerinin görünümü Sayısal Loto biletlerine benziyor ve üzerinde "Milli Piyango bileti" ifadesi yer alıyor. Biletler üzerinde ayrıca, çekiliş tarihi, biletin seri numarası, oynanma tarihi ve saati, bayi numarası gibi bilgiler de bulunuyor. Sayısal oyun makinelerinde de vatandaşlar aynı basılı biletlerde olduğu gibi çeyrek, yarım ya da tam bilet yanında düz ve karışık seri bilet satın alabiliyor. Bu makinelerde vatandaşlar, son 5 rakamına kadar biletleri talep edebiliyor. İsteyen vatandaşlar, evlilik ve doğum günü gibi tarihlerin rakamlarına göre çeyrek, yarım ya da tam bilet bastırabiliyor.

ÇETİN’DEN AÇIKLAMA

Yeni sayısal biletler, güvenlik açısından klasik Milli Piyango biletleri gibi yüksek özelliklere sahip. Sayısal Loto gibi termal kağıtlara basılı biletlerde, mor ışıkta görünen filigran gibi güvenlik önlemleri yer alıyor. Torbalı’da şans oyunları denince akla gelen ilk isim olan İbrahim Çetin, sayısal oyun makinelerinde, Sayısal Loto, On Numara, Şans Topu oynatmanın yanında Milli Piyango biletinin de satışına başlandığını belirterek, "Makinelerden artık Milli Piyango bileti, Sayısal Loto kuponu gibi bastırılıyor. Çeyrek, yarım ve tam bilet aynen veriliyor, seri şeklinde de oynanıyor. Vatandaşlar, sayısal oyunlardan oynadıkları zaman Milli Piyango bileti de istiyor. Biz de istedikleri rakama göre bilet veriyoruz." dedi. Çetin, ayrıca geleneksel milli piyango biletleri satmaya da devam ettiklerini söyledi. Öte yandan Plase Şans Oyunları Sadık İleri Bulvarı girişi, Yemen Kahvesi karşısında bulunurken, Çetin İddaa Bayi de eski Cadı Kazanı'nın yerinde yer alıyor.