İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeler için en büyük masraf kalemi olan araç bakım onarım giderleri için önemli bir adım attı. Daha önce Karaburun Belediyesi’ne belli sayıda araç isin tamir desteği veren Büyükşehir, Seferihisar Belediyesi’nin araç gereçleri ile iş makinelerinin bakımlarını üstlendi.

Büyükşehir, “Vatandaşların mağdur olmaması için ilçe bazında arızalı olan, plakaları daha sonra belirlenecek kara taşıtı ve iş makinelerinin bakım onarımlarının bedelsiz olarak yapılarak faal hale getirilmesi ve aynı zamanda söz konusu araçların bulunduğu ilçedeki Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinde de kullanılabilmesine yönelik” protokolünü onayladı. Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Otomotiv Şube Müdürlüğü’ne ait bütçenin kullanılacağı işlem onay için Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonları’ndan da geçti.

Kararın ardından birçok belediye kendisi için mali külfet olan araç bakımları ve onarımları için Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı. Özellikle köy ve kırsal alanlarda hizmet veren belediyeler bu konuda Büyükşehir’den destek istedi. Belediye yetkilileri ise yardımların bu konuda da süreceğini ifade etti.