Torbalı Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı bugün Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur başkanlığında, Torbalı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.  Komisyonlardan gelen raporların ve başkanlıktan gelen önergelerin görüşüldüğü meclis toplantısı oldukça sakin ortamda tamamlandı. Dün hayatını kaybeden belediye çalışanı Yusuf Erdoğan için baş sağlığı temennisi ile başlayan mecliste, geçtiğimiz aylarda görüşülen içkili yerler bölgesi krokisinin emniyet raporları ve sonrasındaki yasal durum görüşüldü. Buna göre daha önce belirlenen alanların yasal olarak krokiye alınmaya aykırı olmadığı Hukuk ve İmar Komisyonu’nca tespit edildiğinden bugün oylamaya sunuldu. Komisyonlardan gelen raporların ilk maddesi olan bu madde oy çokluğu ile kabul edildi.

O DEPOLAR TAŞINACAK

Yine komisyonlardan gelen maddelerden olan ilçe merkez noktalarında bulunması önemli risklere neden olan kömür, odun depoları ile LPG(Tüp), inşaat malzemeleri ile hurda depolama alanlarının merkez dışına taşınması oy birliği ile kabul edildi. Belediye meclisinde görüşülen maddelerden biri de her yıl yönetmelik gereği Belediye Geçici İşçi kadrolarının vize edilmesi ve 86 adet geçici işçinin 6 ay süre ile 2020 yılı içerisinde çalıştırılması konusu meclisçe görüşülüp karara bağlandı. Bu maddenin çok zor durumda kalınmaması durumunda kullanılmayacağı da ifade edildi.

O PROTOKOL FESH EDİLDİ

Başkanlıktan gelen önergelerden biri de daha önce Torbalı Belediyesi’nce DSİ ile yapılan Arslanlar ve Karakızlar Göleti ile ilgili giderlerin belediyece karşılanması maddelerinin yer aldığı protokolün fesih maddesi oldu. DSİ tarafından çok sağlam bir alt yapı ile yapılmayan ve çatlakları bulunan bu barajların belediyeye önemli külfetler yüklemesi nedeniyle başkanlık tarafından bu protokolün feshi istendi. Oy çokluğu ile protokolün fesih edilme maddesi kabul edildi. Öte yandan meclis sonunda AK Parti tarafından, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bir metin okundu.