Torbalı’da yaşayan Bebek Masajı ve Spa Eğitmeni Nagehan Kaymaz, ebeveynlerle online veya yüz yüze olarak bebek masajı uygulama eğitimi gerçekleştiriyor. Dileyen ailelere ise yalnızca bebek masajı uygulamaları sağlayarak bebekler için hem yararlı hem eğlenceli bir aktivite sunuyor. Bebek masajının bebeğin fiziksel ve ruhsal gelişimine katkılarının oldukça fazla olduğunu vurgulayan Bebek Masajı ve Spa Eğitmeni Nagehan Kaymaz pandemi süreci ve sonrası bu gibi hizmetlerin bebek ve anne dışarı çıkmadan evde sağlanmasının günümüz şartlarında daha olumlu tepkiler aldığını dile getirdi. Kaymaz, kendi evinde de ayırdığı özel salonu ile masaj eğitim ve uygulama hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor.

26 ARALIK’TA EĞİTİM VAR

Bebek Masajı ve Spa Eğitmeni Nagehan Kaymaz 26 Aralık Pazar günü, Torbalı’da Bebek Masajı eğitimi gerçekleştirecek. Kaymaz, bebek masajının giderek daha fazla uygulanan, anne ve bebek bağlanmasını artıran bir yöntem olduğunu söyledi. Bebek masajının bebeğe zarar vermeyen yumuşak hareketlerle yapılması gerektiğini vurgulayan Kaymaz, "Bebek masajı, bebeğin gözlerinin içine bakılarak, konuşularak yapıldığında gelişimini destekleyen bir eyleme dönüyor. Uzmanlar tarafından masajın, anne-bebek bağlanmasını artırdığı için emzirme süresini de olumlu etkilediği kanıtlandı" dedi.

BEBEK MASAJI NEDİR?

Bebekler uykusuz kaldıklarında, diş çıkarma dönemlerinde veya büyüme ataklarında sık sık huzursuzluk yaşayabilirler. Bu durum onların gün içindeki hareketlerine yansır ve bunun sonucunda hem kendileri için hem de ebeveynleri için zorlu bir süreç yaşanır. Bu gibi durumlarda yapılacak en doğru yaklaşımlardan biri, bebeğe masaj yaparak onun sakinleşmesini sağlamak olacaktır. Bebek masajı, bebeğin hazır olduğu durumlarda uygulanan, gaz ve sindirim problemlerini ortadan kaldıran, aynı zamanda onun zihinsel ve bedensel gelişimine destek olan, ellere, ayaklara, sırta, karın ve göğüs bölgesine, kulaklara, başa uygulanan son derece etkili bir masajdır. Ebeveyn ile bebek arasındaki iletişimi son derece geliştiren bir masaj uygulamasıdır. Bebek masajında dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar vardır. Bebeğin ihtiyaçlarına göre belirleyebilmek, uygun ortamda, şartlarda ve zamanda masajı uygulamak son derece önemli olacaktır. Bebeğin fiziksel, bedensel ve ruhsal tüm ihtiyaçlarının bebek masajıyla karşılanması mümkündür. Anneler gibi babalar da bebekleriyle olan iletişimini geliştirmek için sıkça kullanabilirler.