Sinema filmlerinde kullanılan araçlar, içerisinde yer aldığı filmin birçok zaman büyük ilgi görmesini sağlamıştır. Hatta bazı filmler tamamen araçlar üzerine kurulu olduğu gibi, bazıları da takip sahneleri ile dikkat çekmiştir. İşte bu film serilerinden bir tanesi de şüphesiz, Batman serisi filmlerdir. Geçmişi 1939 yılına kadar uzanan Batman, çizgi roman olarak hayatına başlamış, ilk filmi de 1966 yılında yayınlanmıştır. Yarım asrın üstünde bir film tarihine sahip olan bu seride kullanılan araçlar ise her zaman büyük ilgi çekmiştir. Otomobil, motosiklet, uçak, tekne, denizaltı ve helikopter gibi çok çeşitli araçlar, uçuk tasarımları ile film serisine olan ilgiyi ciddi şekilde artırmıştır. İşte biz de bugün; 1966 yılında başlayan film serisinin ilkinde kullanılmaya başlanan ve bir Batman filminde kullanılan ilk Batmobil aracı 1966 Batmobil’i sizlere detaylı bir şekilde tanıtacağız. Ayrıca sürüşünü de gerçekleştireceğiz.

Tanıtacağımız ilk Batmobil ise İzmir Torbalı’da yer alan KEY Museum‘da yer alıyor. Müzenin açıldığı ilk yıllarda satın alınarak sergilenmeye başlanan araç, ziyaretçiler tarafından çok büyük ilgi görmüş. Gerek farklı tasarımı, gerekse de Batman gibi çok önemli bir film serisinde kullanılması nedeniyle bu ilgiye pek de şaşırmamak gerek. Birçok kişi tasarımı itibariyle aracı maket sansa da, üzerinde dev bir motor var. Motorundan, şanzımanına, süspansiyonundan aktarma sistemine kadar bir otomobilden hiçbir farkı yer almıyor. İşte bu nedenle videomuzda aracı hem iç – dış inceledik, hem de sürüşünü gerçekleştirdik. Bu sayede dev V8 motorunun sesini de duyma fırsatımız oldu.

İlk Batmobil videomuzda, aracın hikayesinden bahsedeceğimiz gibi tekniği hakkında da bilgiler vereceğiz. Bu kadar farklı görünümlü bir araç hakkında herhalde ilk merak edilenlerden bir tanesi de nasıl bir tekniğe sahip olduğudur. Aracın sürüşü sırasında da KEY Museum Müdürü Efe Bey ile güzel bir sohbet gerçekleştireceğiz. Tabi bir de küçük sürprizimiz var. KEY Museum yöneticileri 1966 Batmobil’in yanına aynı yıl tanıtılan Batcycle yani Batman’ın motosikletini de satın alarak koymayı ihmal etmemişler. Onu da kısaca sizlere tanıtacağız. Umarız videomuzu da beğenirsiniz. İyi seyirler.