Torbalı ve Göktepe Belediyeleri arasında imzalanan kardeş belediye protokolü sonrasında beldenin en büyük eksikliklerinden biri olan kent meydanı projesi hayata geçirildi. Yapımı ve tüm masrafları Torbalı Belediyesi tarafından karşılanan meydan kısa bir sürede tamamlanarak belde halkının hizmetine sunulurken, meydana Torbalı Belediye Başkanı iken geçtiğimiz yıl Nisan ayında hayatını kaybeden merhum Başkan İsmail Uygur’un ismi verildi. İsmail Uygur Kent Meydanı'nın açılışı ise dün yapıldı. Açılışa Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan, CHP Sarıveliler İlçe Başkanı Ahmet Ersan, Sarıveliler eski Belediye Başkanı Hayri Samur ile çok sayıda davetli katıldı.

TEKİN “İLÇEM ADINA TEŞEKKÜR EDERİM”


Program meydana ismi verilen Torbalı eski Belediye Başkanı merhum İsmail Uygur’un özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kardeş belediyemiz Karaman Göktepe Belediye Başkanımız Mustafa Doğan'ın davetiyle, Torbalı'nın efsanesi Rahmetli Belediye Başkanımız İsmail Uygur'un adını taşıyan meydanın açılışını gerçekleştirdik. Ahde vefası, yakın ilgi, alakaları ve misafirperverliği için Mustafa Doğan Başkanımız ve Göktepe Halkına şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.


DOĞAN’DAN TORBALI BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Daha sonra Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan bir konuşma yaparak, “Bugün benim için çok duygusal bir gün. Sevgili başkanım İsmail Uygur'un da bugün aramızda olmasını çok isterdim. Ama inanıyorum ki bedenen yanımızda olamasa da ruhu bizlerle. Bu güzel günde bin kilometre uzaktan eşiyle birlikte gelerek kardeşlerini kucaklayan Torbalı Belediye Başkanımız Mithat Tekin ve tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Biz birlikte bir bütünüz. Büyük bir camiayız. Bu kucaklaşma inanıyorum yapılan hizmetleri taçlandırarak devam ettirecektir” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Meydanın açılışı yapıldı. Daha sonra Büğlü Baba Türbesi ile şifalı çamur gezildi. Torbalı Belediye Başkanı Tekin ve beraberindekiler Göktepe Belediyesi’ni de ziyaret ederek Göktepe’de üretilen doğal ürünler konusunda başkan Doğan tarafından bilgilendirildiler.