14 Mayıs milletvekili seçimlerinde dikkat çekici sonuçların çıktığı ilçelerden biri de Torbalı’ydı. 2018 seçimlerinde 521 oy farkla AK Parti’nin gerisinde kalarak ikinci parti olan CHP, aradaki farkı kapatmakla kalmadı, 4651 oy fark atarak açık ara birinci oldu. Yeşil Sol Parti, üçüncü sıradaki yerini korudu. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı’dan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüzde 55,58 oranında (76.066) oy çıktığını hatırlatarak ilçede yaşanan deneyimi Egedesonsöz’e anlattı.

HERKES ELİNDEN GELDİĞİNDE KATKI KOYDU
CHP İlçe Örgütü ile birlikte uyum içinde çalıştıklarını, kapı kapı, köy köy, mahalle mahalle çalıştıklarını, gittikleri her yerde CHP’yi anlattıklarını belirten Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Herkes elinden geldiğince katkı koydu. Halkın içinde olduk, onların teveccühünü kazandık. Şimdi o seçim geride kaldı. Sırada Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu var. En büyük arzumuz, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olmasını sağlamaktır. Torbalılı seçmenlerimiz, ilk turda olduğu gibi, hatta daha fazlasını, ikinci turda yapacaktır” dedi. Başkan Tekin, CHP gibi AK Parti’nin de oyunu artırdığına işaret ederek şu değerlendirmelerde bulundu:

BÖYLE BİR OY PATLAMASINI BEKLİYORDUK
“AK Parti’nin 2018’deki oyu yüzde 33,63 oranındaydı ve 35.755 oyu vardı. CHP,35.234 oy alarak yüzde 32,78’e ulaşmıştı. Bu artışta, hemşehrimiz AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın çok büyük payı olduğunu düşünüyorum. AK Parti oyunu 5617 artırırken, CHP 9.749 olarak artırdı. 2018 seçimlerinde 123 bin seçmenimiz vardı, 14 Mayıs’ta bu sayı 153 bine çıktı. Yani 30 bin yeni seçmenimiz oldu. İlk defa oy kullanan gençler, aldığımız göç nedeniyle oluşan 30 binlik yeni seçmen kitlesi var. Gerçekten çok iyi bir sonuç aldık. İlçe örgütümüzle bir bütün olduk, kenetlendik. Çok iyi bir kampanya yürüttük. Aslında daha çok oy alacağımızı öngörüyorduk ve böyle bir oy patlamasının olacağını tahmin ediyorduk. Bu sonuç, bu teveccüh, eminim 2024’te yapılacak yerel seçimlerde de partimize daha fazla bir şekilde yansıyacaktır. 2024 yerel seçimlerinde en yakın rakibimiz olan AK Parti ile aramızdaki makasın daha da açılacağından hiç kuşkum yok. Çünkü bugün bizi birinci parti yapan seçmen, o büyük kitle, yerel seçimde de yanımızda olacaktır. Bu sonuç, yerel seçimde rekor kıracağımızın işaretidir.”

Camide boğazını kesti Camide boğazını kesti