Koronavirüsten dolayı Türkiye çapında bazı sektörlerde tedbir alınmaya devam ediyor. Büyük çapta alınan ilk tedbir arasında eğitim hayatına ara verilmesi oldu.
Arkasından eğlence merkezleri ve devamında da toplu ortamların oluşmasına sebep olan yerlerin kapatılması karar verildi.
 Koronavirüsünün yayılmasına engel olmak için alınan bu kararlar sonrası kepenk indiren esnaf büyük ekonomik kayıplarla karşı karşıya kaldı.
Bu durum en çok da Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü’yü üzüyor.
Deprem nedeniyle binası değişen, bu ve benzer sorunlarla uğraşan deneyimli oda başkanı bu uğraşlarını bir kenara bırakıp esnafın durumuna adeta kahroluyor.
Sık sık sosyal medyada paylaştığı mesajlarla esnafın durumunu gözler önüne seren, yetkililere çağrıda bulunan Gülcü, son olarak bakkal ve kıraathane esnafının bir nebze de olsun nefes alabilmesi için Kaymakam Ercan Öter’le özel görüşme ayarladı.
Bu görüşme sonrasında bakkalların çalışma saatleri uzarken, kıraathaneler de en azından esnafa çay servis edebilecek hale geldi.
Malum Gülcü, sık sık esnafının sorunlarını kendi sorunu olarak görür.
 Kapısı her daim üyesine açık.
Atom karınca misali oradan oraya koşturuyor.
 Odaya gelen üyelere çay-kahve ısmarlamadan göndermez.
Ne diyelim umarım en kısa sürede bu virüs yasaklarıyla birlikte ortadan kalkar da eskiye döneriz.

BAŞKAN MUSTAFA’NIN HEYKELİ DİKİLECEK

Torbalı, geçtiğimiz hafta sonu çok özel bir ismi kaybetti. Koronavirüs, birçok hastalığın çekip alamadığı Başkan Mustafa’yı çekti aramızdan…
Onun Torbalı için Torbalıspor için yaptığını bilmeyen yoktur.
Hiç unutmam Torbalı Lisesi’nde okurken, iple çektiğim Torbalıspor’un 3. Lig maçlarına biz öğrencileri ücretsiz bir şekilde içeri arka kapıdan alırdı. O zamanlar ücretli izlenen maçlara ücretsiz girmekten ziyade Başkan Mustafa’nın muhteşem 3’lüsü beni oraya çekerdi.
Taraftarın ve hangi dönem transfer olursa olsun futbolcunun gönlünde taht kuran Başkan Mustafa’yı artık yeni nesil de bilecek.
Çünkü arkadaşları Başkan Mustafa’yı ölümsüzleştirecek.
Arkatlı’ya yani AK Bank’ın arkasında bulunan alana Başkan Mustafa’nın heykeli yapılacak.
‘Gövdesine belki beton bulunur ama o güzel yüreğini yapmaya kaç beton yeter mi?’ işte onu bilemem…