Kısa süre önce Torbalı’da hizmete başlayarak önemli bir eksiği gideren Pilavcı Bozo, pilav lezzetinin yanı sıra sabahları servis ettiği yemekleriyle de nam salıyor. Açıldığı zamanlar yaptığı dillere destan kavurmalı mercimek çorbasını sıcaklar nedeniyle eylül ayına kadar çıkarmayan Pilavcı Bozo yarın yeniden mercimek çorbası ve kavurmalı mercimeği müdavimleriyle buluşturacak. Üstelik bu defa bambaşka bir sürprize imza atarak. Türkiye’de sadece birkaç saygın restoranda bulunan, et sevenlerin hayran kaldığı, deneyenin bir daha istediği kuzu tandır çorbası İzmir’de ilk defa Pilavcı Bozo’da sunulacak. Alternatif lezzet türü tam bir şifa deposu. Dağ kekiğiyle yapılan bu çorbada aynı zamanda 60-80 gram da kuzu eti olacak.

YEMEKLERDEN SONRA SIRA ÇORBADA

Şehit Teğmen Serdar Genç Meydanı, Kuveyt Türk Bankası’nın yanında yaklaşık 3 ay önce açılan Pilavcı Bozo, geleneksel Türk pilavını geleneksel lezzetlerle sunuyor. Tavuklu pilav,  kavurmalı pilav, pilav üstü kuru fasulye, pilav üstü nohut, gerdan haşlama, kuzu tandır, acılı Diyarbakır güveci  gibi özel menülerle kapılarını açan Pilavcı Bozo, şimdi çorba alanında da iddialı bir girişe imza atacak. Uygun fiyat ve bol kepçeli çorbalar sabahın ilk saatlerinden itibaren servis edilecek. Mercimek çorbası, kavurmalı mercimek çorbası ve tandır çorbası seçeneklerinin olacağı, hijyenik işletmede yapılan kavurmalı mercimek Torbalı'da il’, tandır çorbası ise İzmir’de bir ilk.

TORBALI BU LEZZETLERE HAYRAN KALACAK

Bir pilav markası olmasına rağmen kısa sürede yemekleriyle olduğu gibi çorbalarıyla da adından söz ettirecek olan Pilavcı Bozo işletmecisi Önder Avcılar, “Torbalı’da olmayan bir girişimde bulunduk. Klasik çorba seçeneklerinin dışına çıkmak istedik. Torbalı zaten kavurmalı mercimek çorbasını çok sevmişti. Kuzu tandır çorbası da özel bir tarifle hazırlanıyor. Dağ kekiğiyle harmanlanan tam bir şifa deposuu. Lezzeti dillere destan. Tüm Torbalı’yı çorbalarımızı tatmaya bekliyoruz” dedi.