Spinal Müsküler Atrofi (SMA) adlı bebek ölümlerine neden olan kas hastalığı, Türkiye’de iki binin üzerinde çocukta görülüyor. Son yıllarda geliştirilen ilaçlar SMA hastaları için umut olurken, yüzlerce SMA’lı çocuğu olan aile Türkiye’nin SGK ödeme kapsamında yer almayan ilaç için yardım kampanyası düzenliyor. Yurtdışında olan bu ilaç ise dolar ile alınıyor. Özellikle Türkiye’de son zamanlarda dolar kurunda yaşanan belirsizlik, SMA hastası çocukların ailelerini de olumsuz yönde etkiliyor. Torbalı’da yaşayan Duygu-Hakan Güngör çiftinin çocukları Azra’da bu çocuklardan sadece bir tanesi.

TOPLANACAK TUTAR 30 MİLYONA YAKLAŞTI

Yaklaşık 3 aydır SMA hastası Azra’nın tedavisi için gerekli olan parayı toplamak için mücadele veren aile ve gönüllü vatandaşlar paranın yüzde 10’unu toplamayı başardı. Fakat kampanyanın başladığı tarihte gerekli olan para 26 milyon lirayken dolar kurundaki artış nedeniyle bu ücret 30 milyon lira civarlarına yaklaştı. Kampanyadan elde edilen paralar direkt olarak dolara çevrilirken, kurun artması nedeniyle bundan sonra toplanacak olan tutarın da daha fazla olmasına neden oldu.

AİLEDEN DESTEK ÇAĞRISI

Ayrancılar’da yaşayan Azra için her geçen gün kampanya büyüyerek devam ederken, aile destek çağrısında bulundu. Özellikle toplanacak olan tutarın artması nedeniyle kampanyaya desteğin de artması gerektiğini ifade eden Güngör ailesi, “Azra’mız için kampanyamız devam ediyor. Toplamamız gereken ücret çok fazla. Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz. Bu süreçte maddi destek kadar manevi destekte çok önemli. İnşallah Azra’mızı desteklerinizle sağlığına kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.