Torbalı PTT’de personel eksikliği sıkıntılara neden oluyor. Özellikle zamanında ulaşımı oldukça önemli olan tebligatlar bazen son anda bazen de zamanından sonra vatandaşın eline ulaşıyor. Torbalı’da görev yapan avukatlar bundan dolayı oldukça muzdarip. Müvekillerinin mağdur olduğunu ifade eden avukatlar, personel eksikliğinden dolayı bu sorunun yaşandığını belirtti. Öte yandan bu sıkıntı sadece postada değil kargoda da yaşanıyor.

KARGOLAR DA ULAŞMIYOR

Pandemi nedeniyle online alışverişin arttığı Torbalı’da kargolar büyük yoğunluk yaşanıyor.  Bunların başında da PTT Kargo geliyor. Birçok firmanın çalıştığı PTT’de personel yetersizliği büyük sıkıntılara neden oluyor. 6 personelin eksikliğinden dolayı kargolar günlerce depoda bekliyor. Bir günde şubeye ulaşan kargonun günlerce kendilerine teslim edilemediğini ifade eden müşteriler, çareyi kargoya gitmekte arıyor. Ancak bu durum da kargo önünde kuyruğun oluşmasına neden oluyor. Pandemi nedeniyle üstü basılarak söylenen sosyal mesafeye uyulmaması tehlikeyi de artırıyor.

VATANDAŞTAN SİTEM

Vatandaşlar bir an evvel gerekli kadro çalışması ile hem şubenin hem de vatandaşın mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Mardin’den iki günde kargosunun ilçeye geldiğini ancak bir haftada kendisine teslim edilemediğini ifade eden bir vatandaş, “Bir haftadır takip numaramla kargomu sorguluyorum hep şubede gözüküyordu. Bir türlü teslimata çıkmadı. Kendim gelip almak zorunda kaldım. Sorduğumda personel eksikliği olduğu söylendi. Bir an evvel bu sıkıntı giderilmeli” ifadelerini kullandı.