Göz kapağı sarkması şikayetiyle doktora başvuran Danimarkalı hasta Rene Clausen (39), başarılı geçen operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Gözlerini açmakta güçlük yaşadığı için çalışırken, kitap okurken ve araba kullanırken zorlanan hasta, "Operasyondan sonra tüm işlerimi rahatlıkla yapabiliyorum" dedi.
ENTO Özel Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi’nde görevli Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Tuna, hastanın üst göz kapağının ağırlık yapmasına bağlı kondisyon problemi şikayetiyle kendisine başvurduğunu söyledi. Dr. Tuna, "Hastamız, 40 yaşının altında olmasına rağmen göz kapağında erken deformasyon yaşamış. Kuzey Avrupalı olduğu için, beyaz ırklarda sıklıkla gördüğümüz deformasyon türlerinden birini yaşamış. Üst göz kapağı estetiği, bizim uzun zamandır başarıyla gerçekleştirdiğimiz operasyonlardan biridir. Göz kapağındaki fazla deri, adele veya yağ dokusunun alınmasına yönelik bir operasyon gerçekleştirdik. Lokal anestezi uyguladık. Bu ameliyatın ardından aynı gün içerisinde hastayı taburcu etme avantajınız var. Ameliyattan sonra şişlikler ve morluklar oluşabiliyor fakat 3 haftadan sonra sosyal hayatı etkileyen herhangi bir durum kalmıyor." şeklinde konuştu.
"Genetik bir sorun"
Uluslararası bir maden şirketinde yönetici olarak çalışan Rene Clausen, erken yaşta bu sorunu yaşamasının sebebinin genetik olduğunu açıkladı. Babası ve büyük babasının da aynı sorundan muzdarip olduğunu söyleyen Clausen, "Bilgisayar karşısında çalışırken gözlerimi açmak için ciddi bir efor sarf etmem gerekiyordu. Bu da baş ağrısına neden oluyordu. Ama son 1 haftadır bu problemi yaşamıyorum. Hastane ekibine ve doktoruma çok teşekkür ediyorum." dedi.