Torbalı Ticaret Odası 80.Yıl Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Sema Borçin Gökçe ve İngilizce öğretmeni Pelin İşkur Güdürü tarafından yürütülen’ Experiences As Fun At Home’ (Evde eğlenceli deneyimler)   e twinning projesi 5. Ayına girdi. Polonya’dan 1, Çek Cumhuriyeti’nden 1, Türkiye’nin de farklı illerden 8 öğretmenin katkısı ile öğrencilerle işbirliği yapma, üretkenlik, birlikte başarma, farklı ülkelerin eğitim sistemlerini yakından tanıma gibi amaçlarla hazırlanan bir proje olan ‘Experiences as fun at home’ kısa sürede meyvelerini verdi. Proje öğretmenleri Pelin İşkur Güdürü  ve Sema Borçin Gökçe projeleri hakkında, “Covid 19 pandemisi  nedeniyle evde daha uzun süre  vakit  geçirmekte hatta eğitimimizi bile evden devam ettirmekteyiz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİN GAYRETİ ARTTI

Açıklamalarını sürdüren öğretmenler, “Öğrencilerimiz küçük yaş grubu oldukları için onların uzaktan eğitim faaliyetlerine istekli davranmaları, bu zor zamanlarda hayata daha umutla bakmaları biz öğretmenler için son derece önemli. Projemizde eğlenceli deneyleri eş zamanlı yapıyoruz. Daha çok ve dil olarak çoğunlukla İngilizceyi tercihe ediyoruz. Gecen 5 aya baktığımızda öğrencilerimizin hayata ve online derslere karşı tutumları, yabancı dil becerilerine ve ilgilerine katkısı, bu süreçte öğrendikleri web2 araçlarını proje dışında da kullanma gayretleri bizi son derece mutlu ediyor” dedi.

AVRUPA’DAKİ ÖĞRETMENLERLE İŞBİRLİĞİ

Başarılı öğretmenler son olarak, “Söylediğimiz bu psikososyal hedeflerimizin yanı sıra bir diğer amacımız, öğrencilerin bilimsel düşünme becerisini, bilime olan merakını, yaratıcı düşünme becerisini geliştirmek, neden sonuç ilişkisi kurabilen, yaparak yaşayarak öğrenen bireyler olmalarını sağlamaktır. Ayrıca sadece öğrencilerimiz değil biz de bu süreçte çok şey öğreniyoruz, yurt içi ve yurtdışındaki meslektaşlarımızla paylaşımlarda bulunuyor fikir alışverişi gerçekleştiriyoruz. Velilerimizden evdeki proje heyecanını dinlemek de ayrı bir keyif oluyor tabi. Hedeflerimize yaklaşmış olmanın verdiği mutluluk ve gururla bu tarz projelere olan ilgimiz artmış olup bundan sonra da öğrencilerimize bu deneyimleri yaşatmaya gayret göstereceğiz.” diyerek sözlerine son verdi.