Torbalı İyilikleri Destekleme, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TOR-İYİDER) yönetim kurulu üyeleri bugün dernek binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapan Dernek Başkanı Uğur İbrahim Avcı, kapılarının herkese açık olduğunu ifade etti. Torbalı’da bütün herkese dokunacaklarını ifade eden Avcı, yeni üyeleri derneğe katılması için çağrıda bulundu. Kuracakları yeni bir sistemle dezavantajlı gruplara destek olacaklarını ifade eden Uğur İbrahim Avcı, derneğin mottosunu üretim olarak belirlediklerini ifade etti.

Torbalı İyilikleri Destekleme, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TOR-İYİDER) Başkanı Uğur İbrahim Avcı yaptığı basın açıklamasında:

“Bölgemizde çok ciddi anlamda yokluğunu hissettiğimiz kadın girişimciliği istihdam üretim ve sosyal etkinliklerle sosyal yardımlaşma faaliyetleri sebebiyle “İhtiyaçtan doğan bir şefkat hareketi” olarak kurulan çiçeği burnunda Derneğimiz toplumsal zihniyetlerde oluşmuş klasik halihazırda bilinen Dernek algılamalarının ötesinde “ Lafta değil özde gerçek icraat ve eylemler ile” tamamen Farkındalık yaratacak düşüncelerle kurulmuştur. Ocak ayı içinde eksiklerimizi tamamlayarak ŞUBAT-2022 den itibaren aşağıda bahsedilen faaliyetlerimize yeni katılacak üyelerimizle hız vermek arzusu içindeyiz..

Bugün sizlere, derneğimizin amaç ve Farkındalık yaratacağı faaliyetlerden ve çalışmalarımızdan bahsederek Derneğimize üye katılımlarına davet ediyoruz. Özellikle girişimci düşüncelere sahip kadınlarımız ile yöresel ürünlere bilgi becerisi olan kadınlarımızın hem kazanç hem sosyal aktiviteler içinde olmanın vereceği mutluluğa sahip olmaları için derneğimize üye olmalarını arzu ediyoruz. Ayrıca sosyal meşguliyet arayıp da evde boş boş oturuyorum hem kendimi geliştirmek hem sosyal faaliyetler içinde bulunmak istiyorum diyen tüm aktif kadınlarımızı memnuniyetle bekliyoruz.

Soracaksınız; hep kadınlar davet ediliyor! neden erkekler davet edilmiyor. Şüphesiz cinsiyet ayırımı yapmıyoruz. Ama üretken ve becerikli olan kadınlarımız ile Torbalı’nın kalkınmasına geleceğinin planlanmasında kadınlarımızın mücadeleleri ile olacağına yürekten inandığımız ve güvendiğimiz için kadınlarımızın katılımına daha çok destek vermek istiyoruz.

Derneğimizin 3 (üç) faaliyet ayağı bulunmaktadır…

BİRİNCİ AYAĞIMIZ: Mesleki Eğitim-Kurs-Prodes hibe projeler ile gelir getirici faaliyetler yaratmak

Girişimci zihniyet ve becerilere sahip kadınlarımıza, gençlerimize önderlik yapmak önünü açmak ve düşüncelerini becerilerini doğru kanalize etmelerine yardımcı olarak her türlü eğitim kurs almalarını sağlamak. Belediye İşkur – Meb Halk Eğitim Merkezi destekli çeşitli mesleki eğitim kurslar ile istihdam alanları yaratmak, özellikle prodes destekli hibe kaynaklı projeler yaparak (önceliğimiz mikro tarımsal ve tekstil üretim odaklı projeler ) kalıcı sürdürülebilir gelir getirici faaliyetler yaratmak, ekonomik imkanları olmayan kadın ve gençlerimize üretim malzemelerini sağlayarak da ürünlerini dernek olarak gelir getirecek şekilde Pazar yaratmalarına destek olmak. Bu faaliyet anlayışımızla amacımız hem denizi göstermek hem de bu denizden balık tutmasına yardımcı olmak.

İKİNCİ AYAĞIMIZ: Gıda bankacılığı faaliyetlerine sahip tüzük statümüz gereği; sosyal yardım bağış ve hayır işleri yapmak. Derneğimiz tarafından düzenlenen ayni bağış makbuzları firmaların vergi matrahlarından %100 indirim sağlamaktadır. Yani yapılan bağışlar yardımlar Devletin verdiği yasal haklar ve düzenlemeler doğrultusunda %100 vergi avantajı ile KDV muafiyeti sağlamaktadır. Tüm ayrıntılı bilgiler www.toriyider.org web sayfamızda mevcuttur.

ÜÇÜNCÜ AYAĞIMIZ: Ocak ayı içinde yapacağımız maliye başvurusu ile iktisadi ticari işletme kurarak derneğimiz girişimci kadınlarımızı gençlerimizi de içine alan ticari üretimler yaparak elde edilecek gelirle eğitim bursları vermek, başta engelli ve dezavantajlı vatandaşlarımıza sağlık yardımları yapmak; en önemlisi de sokak canlarına fedakarlık yapan hayvanseverlerimize beslenme barınma ve klinik tedavilerine yardımcı olacak projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz.

Dernek merkezimiz 250 m2 alana sahip olduğu için hem sosyal lojistik merkez olarak hem de sosyal tesis olarak kullanmak düşüncesindeyiz. Amacımız Torbalı da yokluğu hissedilen faaliyetlerin birçoğunu dernek merkezimizde gerçekleştirmek istiyoruz. Özellikle 2 yıldır salgın korona- pandemi nedeniyle insanların sosyalleşmeyi paylaşımı unuttuğunu düşündüğümüz etkinlikleri ve her şeyden önemlisi  yaşanan ekonomik sıkıntı içinde gelir getirici faaliyetlerimiz ile işletmelere çalışmaya gidemeyen ev kadınlarımıza köydeki kadınlarımıza ek gelir sağlayarak ekonomilerine destek olmak istiyoruz.

Tüm yardım bağışlar tamamen şeffaf açık dürüst bir şekilde kayda alınacak olup web sayfamızdan düzenli olarak yayınlanacaktır. Çünkü vatandaşların kafalarında hiçbir şüpheye yanlış düşünmelere müsaade etmeyecek uygulamalarımızla örnek bir yardımlaşma dayanışma STK olacağımızı yönetim kurulu arkadaşlarımın destek ve çabaları ile kısa sürede göstereceğimize inanıyorum. Bu sebeple sizin aracılığınızla Derneğimiz hakkında Torbalı halkının ve diğer STK’ların kısa sürede bilgi sahibi olmalarını tanımalarını arzu ediyoruz. Şüphesiz diğer STK’ larla – odalarla ve özel-tüzel-resmi tüm kurumlarla devamlı işbirliği ve  dayanışma içinde olacağımızı da buradan beyan etmek isterim. Destek tam destek olmazsa olmazımız..

Kısacası sonuç olarak TOR-İYİDER olarak Torbalı’da eksikliğini hissetiğimiz yukarıdaki tüm konularda ve alanlarda çözüm paydaşı olmak istiyoruz. insanlarımızın içinde kaybolmaya yüz tutmuş iyilikleri ön plana çıkarmayı, iyilik organizsayonları etrafında toplanarak vatandaşlarımıza neşe - umut ve mutluluk  kaynağı oluşturmak amacını taşıyoruz. Derneğimizin gönüldaşları olmayı ve yapacaklarımıza katkı sağlamayı düşünen herkesi üyemiz olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Avcı, basın açıklamasının ardından derneğe yeni üye olan üyelerle hatıra fotoğrafı çektirdi.