10 yaşındayken okulunun düzenlediği atletizm seçmelerinde birinci olarak Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün dikkatlerini çeken ve buraya transfer olan Aslıcan Özdim, Torbalı’da hayalleri gerçeğe dönüştürüyor. Beşiktaş Kadın Atletizm Takımı’na 100 metre engel atlama branşında transfer olduğunda 13 yaşında olan ve burada 2007 - 2011 yılları arasında, Beşiktaş Atletizm Takımı lisansı ile yarışan Özdim, sayısız madalya kazandı. Aşil tendomundaki sakatlığı nedeniyle atletizmi bırakmak zorunda kalan Özdim, kendini geliştirip gerekli eğitimlerini de tamamladıktan sonra Torbalı’da spor stüdyosu açtı. Her ne kadar bu alanda İzmir’in en donanımlı antrenörlerinden olsa da Aslıcan Özdim kendini geliştirmeye ve yenilikleri takip etmeye devam ediyor.

100 TAM PUAN ALDI

İstanbul ve Ankara başkanlarından Demir’e tam destek İstanbul ve Ankara başkanlarından Demir’e tam destek

Özdim bu kapsamda geçtiğimiz hafta İstanbul’daki bir eğitime katıldı. Türkiye genelinde 40’ı aşkın EMS antrenörünün katıldığı eğitim sonucunda yapılan testten 100 tam puan alan Özdim, buradan elde ettiği kazanımlarla Torbalı’ya döndü. Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun düzenlediği bir hafta süren EMS Sistem Egzersiz Eğitimi’nde kendini geliştirme fırsatı bulan Özdim, yazılı ve uygulama sınavında da tam puan alarak sertifikaya hak kazandı. İstanbul-Sancaktepe TCF binasında gerçekleşen eğitime katılarak gelişime açık olduğunu bir kez daha göstermiş olan Özdim, buradaki deneyimlerini stüdyosunda danışanlarına uyguluyor.

BELGESİZ ANTRENÖRLERE DİKKAT

Eğitimi değerlendiren Aslıcan Özdim, “EMS başlı başına sporla yapılan bir sistem. Yattığın yerden yapılan, bir cihaz takviyesiyle yağ yaktıran bir sistem değil. Kamuoyunda bazı cihazlara bu isim veriliyor ama bu çok yanlış. EMS, özel kıyafetlerle düşük elektrik akımları eşliğinde bir takım egzersiz ve hareketlerle yapılır. Ve bu kesinlikle belgeli, sertifikalı, alanında bunun eğitimini almış kişilerce yapılmalıdır. Bu gerçekten çok önemli. Biz de bu yüzden ekibimizle birlikte zorunlu eğitimlerin yanı sıra gerek duyduğumuz, gelişmemizi sağlayan tüm eğitim ve çalışmalarda olmaya çaba gösteriyoruz” dedi.