Koronavirüs salgını ile mücadelede uygulanan hızlı aşılama sürecinde Torbalı da dahil İzmir'deki bazı hastanelerde  yaşanan aşı kuyruğu  hakkında konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger "Alan sıkıntısı yok benim bildiğim kadarıyla. Eğer bir sıkıntı varsa bizler her türlü tedbiri alırız.  Yani camiden okuldan önce hastanelerdeki farklı poliklinikleri hizmete alınabilir, farklı alanlar oluşturulabilir" diye konuştu.

Tüm dünyada koronavirüs ile mücadelede en etkili yöntem olarak görülen aşılama sürecinde ülkemizde de 18 yaş üstü tüm sigortalı çalışanlar ve 35 yaş üstü tüm vatandaşlar için aşılama sürecine geçilmişti.

Son aylara hız verilen aşılama ile birlikte ülke genelinde aşılananların sayısı 37 milyon 470 bin 754'i bulurken yaklaşık 4 milyon nüfusu bulunan İzmir'de ise  aşılanma sayısı 2 milyon 543 bin 263 kişiye çıkmıştı. Diğer yandan dün rekor kırılarak 1 milyon 416 bin kişi bir günde aşılanmıştı.

Aşılamada yaş sınırının her gün aşağı çekilmesi ve çeşitli meslek gruplarının da aşılanmaya dahil edilmesi ile birlikte günlük aşı hakkı kazanan sayının artması sonrası, Torbalı da dahil olmak üzere İzmir'de bazı hastanelerde uzun aşı kuyrukları meydana gelmeye devam ediyor.

Hastanelerdeki yoğunluk hakkında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Egedesonsöz'e açıklamalarda bulundu.

BİZE İNTİKAL EDEN BİR SIKINTI YOK
İzmir'de koronavirüs aşılanması sürecinde gece saatlerinde hastanelerde yaşanan yoğunlukların sorulması üzerine açıklamalarda bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bize intikal eden bir sıkıntı yok. Ancak böyle bir sıkıntının olması durumunda tabii ki yetkililer olarak hemen gerekli önlemleri alır arkadaşlarımız. Aşılama konusunda sağlık personellerimiz 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. Bize henüz gelen bir sıkıntı bulunmuyor. Ancak bizlere böyle bir talebin gelmesi halinde  gerekli çalışmaları yürütürüz" diye konuştu.