Torbalı’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilk seçim ofisini açtı. Coşkulu bir kalabalığın olduğu Kazım Dirik Caddesi’ndeki seçim ofisinin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, aralarında Torbalı’dan Sefer İpekli’nin de bulunduğu Millet İttifakı'nın milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, ittifak partilerinin ilçe başkanları, parti örgütü, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Coşkulu kalabalığın sokağa sığmadığı açılışta milletvekili adayları tanıtılırken, miting ortamı oluştu. Bayrakların balkonlara asıldığı, meşalelerin yandığı Torbalı’daki açılışta Torbalı halkı ‘Sana söz’ diyen Kılıçdaroğlu’na asıl büyük sözü verdi: 14 Mayıs’ta Çankaya’dayız.

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NE GİTMEYE VAR MISINIZ?

Miting gibi açılış için yoğun mesai harcayan ve tüm davetlilerle tek tek ilgilenen CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir coşkulu bir konuşma yaptı. Yıllardır çok çalışıp çabaladıklarını ifade eden Torbalı CHP İlçe Başkanı Övünç Demir, “Uğraşıyoruz, çalışıyor, çabalıyoruz. Bizi bıraktığınız gibiyiz. 27 gün sonra ait olduğumuz yerdeyiz. Çankaya Köşkü’ndeyiz. Diyecek çok şey, söyleyecek çok söz var. 14 Mayıs gecesi bayraklarla Çankaya Köşkü’ne gitmeye var mısınız?” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TEKİN: BU İŞ BİTMİŞTİR

Coşkulu kalabalık karşısında heyecanlandığını ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Çok güzelsiniz, bu kalabalıkta nasıl konuşacağım bilemiyorum. Torbalı her zaman kendini kanıtladı. Gidiyor gitmekte olan, geliyor gelmekte olan. Hep birlikte başaracağız. Çalışmamız gerek. Önümüzde 27 gün var. Bu coşkuyu gördükten sonra ‘Bu iş bitmiştir’ diyorum” diye konuştu.

BU BÖYLE SÜRMEYECEK

Milletin dertli olduğunu ama en çok da gençlerin dertli olduğunu söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “21 yılda gençlerin umudunu çaldılar. Her 5 gençten biri işsiz. Onların iş bulması için fabrika kurmak gerekiyordu, kapatmak değil.  Merak etmeyin, bu böyle sürmeyecek. Türkiye’yi Avrupa’yla yarışır hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN HAKKINI SAVUNMAK İÇİN SİYASETE GİRDİM

Deva Partisi İzmir Kurucu İl Başkanı, milletvekili adayı Seda Kaya Özen ise konuşmasında “Bugün karşınızda bir kadın milletvekili adayı olarak bulunuyorum. 6 parti adına Millet İttifakı olarak hepinizi selamlıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında birleşe birleşe kazanacağız. Ben gençlerin hakkını savunmak için siyasete girdim. Hep birlikte ülkeyi hak ettiği değere taşıyacağız” dedi.

ALIN TERİNİ İKTİDAR YAPACAĞIZ

“Bugün iyi ki buradayım canlarım” diyerek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yepyeni bir hikaye başlayacak bu topraklarda. Göreceksiniz. Ben çocuk yaştan itibaren şunu düşünüyorum. Bu kadim kültürün kadim evlatları bu yoksulluğu, bu işsizliği neden yaşamış. Tek bir sebebi var. Bu memleketi yönetenler, halkı mı yoksa başka birilerini zengin etmek için mi siyaset yapıyorlar. Bu memlekette kimse yoksulluk çekmez. Biz öylesine zengin milletin evlatlarıyız ki bu topraklar hepimize bereketini sunar. Bu bir kader değil. Biz buna razı değiliz. Biz bu kaderi değiştireceğiz. Göreceksiniz bu hikaye değişecek. Kimse elimizden alamayacak. Hakkın, adaletin, hukukun, adaletin üstünlüğünü yaşayacağız. O güzel günleri göreceğiz doğru ama sadece umut etmek yetmez, çok çalışmak zorundayız. 27 gün kaldı. Onlar olanca güçlerini kullanacaklar ama biz buna seyirci kalmayacağız. Rehavete kapılmak yok. Sandıklar kapanıp bütün oylar sayılana kadar uyumayacağız. Alın terini iktidar yapacağız. Gururu, namusu iktidar yapacağız. Adaleti iktidarı yapacağız. Hakkı iktidar yapacağız. Birbirimize sarılarak huzur ve barış içerisinde yaşayacağız” dedi.

SOYER, İPEKLİ İÇİN SÖZ İSTEDİ

150 kişiyle birlikte CHP’ye geçti 150 kişiyle birlikte CHP’ye geçti

Öte yandan açılış kurdelesini kesmeden önce CHP İzmir Milletvekili Sefer İpekli’nin elini tutup vatandaşlara gösteren Soyer, “Yanımda çok kıymetli bir yol arkadaşımız var. O bize merhum başkanımızın da emaneti. O sizin içinizden biri. O’nu milletvekili yapmaya var mıyız? Öyleyse çok çalışacağız” dedi