Kovid-19 aşısının, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda belirlenen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre ülke genelinde uygulanmasına da 14 Ocak'ta sağlık çalışanlarından başlanmıştı. Torbalı’da da önce sağlık çalışanlarına ardından da huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile onların bakımından sorumlu kişilere aşı yapılmaya başladı. Daha sonra 65 yaş ve üstündekilere, en yaşlı olanlardan başlanarak Kovid-19 aşısı uygulandı. Şuan ikinci doz aşının da yapıldığı Torbalı’da Kovid-19'la mücadele kapsamında öncelikli grupların birinci ve ikinci doz aşılarının uygulanmasına hızla devam ediliyor.

AŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Aşılanıp aşılanmayacağımızı ya da sıranın bize gelip gelmediğini nasıl öğreneceğiz? diye merak edenler, E-Nabız sisteminden ya da 2023'e 'Aşıla' yazıp SMS atarak öğrenebileceksiniz. Aynı zamanda hastaneye gelemeyen vatandaşların evlerine gidilerek aşı uygulaması gerçekleştirilecek.

60 YAŞ ÜŞTÜ AŞI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama süreci ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Koca, açıklamasında "Bilim kurulumuzun önerileri ile belirlediğimiz plan dahilinde aşılama süreçlerimiz yürütülmeye devam etmektedir. Aşı temin sürecine paralel olarak vatandaşlarımızın aşılanmaları programlı şekilde devam edecektir" ifadelerini kullandı. 60 yaş üzeri vatandaşların ne zaman aşı olacağı ile ilgili henüz net açıklama gelmedi. İlerleyen günlerde yeni açıklama yapılması bekleniyor.

KİMLER AŞI YAPTIRABİLECEK?

Öncelikli grup;

* İlk etapta aşılar 1 milyon 119 bin sağlıkçıya yapılacak.

* İkinci grupta 380 bin 65 yaş üstü vatandaşa yapılacak.

* Üçüncü grupta asker, polis ve öğretmenlere yapılacak.

* Dördüncü grupta ise ilk 3 grupta yer almayan vatandaşlara yapılacak.