Torbalı Galatasaray Taraftarlar Derneği’nden Galatasaray Kulüp yönetimine büyük eleştiri geldi. Barcelona maçı öncesi talep edilen 46 bileti onaylanan ve sonrasında ise hiçbir gerekçe gösterilmeden biletleri kulüp tarafından azaltılan Torbalı Galatasaray Taraftarlar Derneği duruma tepki gösterdi. Olaylar şu şekilde gerçekleşti: Kulüp tüm derneklerden maçla ilgili talep aldı. Torbalı Galatasaray Taraftarlar Derneği 66 kişilik liste hazırladı. Kulüp daha sonra 46 kişilik yer ayırdıklarını belirtip listenin revize edilmesini istedi. Ardından Torbalı derneği, liste dışı kalan 20 kişi için diğer derneklerin kontenjanından bilet temin etti. Bu 66 kişi passoliglerine 500 liralık bilet bedelini yükledi. Otobüslerin kaporaları ödendi derken kulüp bu kez ‘isteniz 30’a düşürüldü’ diyerek sınırları zorladı. Torbalı Galatasaray Taraftarlar Derneği de ‘Hiç kimsenin hakkına giremeyiz, 66 kişiden 30 kişiye nasıl düşelim. Gelmiyoruz maça’ dedi.

BU AYMAZLIKTIR

Sosyal medyada Araplara biletlerin satıldığı iddiası gündemdeki yerini korurken, Torbalı başta olmak üzere tüm derneklerde görülen bu durum nedeniyle Torbalı Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Erkan Akın bir açıklama yapıp, Burak Elmas ve yönetimini hedef aldı. Her yıl kulübe tonlarca para ödediklerini, en başarısız zamanlarda bile tribünde olduklarını belirten Akın, resmi belgelerle isyan etti. Parayla kulübün, kendisine bağlı derneklere bilet vermediğini, Araplara biletlerin peşkeş çekildiğini ifade eden Akın, ‘Bu aymazlıktır’ dedi.

İşte Erkan Akın’ın açıklamalarından satır başları:
Bu nasıl aymazlıktır? Bu nasıl utanmazlıktır? Bu nasıl ahlaksızlıktır? Bu nasıl adamlıktır? O formanın armanın sahibi değilsiniz sadece oraya konuşlanmış yeteneksiz beceriksiz sözünün arkasında duramayan embesillersiniz, eziksiniz! Yönetime geldiğimizden beri yaptıklarınız meydanda, beceriksizliğiniz yerlerde sürünüyor. Çıkarın boynunuzdan fularları, ağzınızdan puroları... Fular takmakla puro içmekle yönetici olunmuyor... Kime güveneceğiz? Biz kimin sözüne inanacağız? Anadolu maçlarında kar kış soğuk çamur demeden cebindeki son parasını stada gelmek için harcayan hatta uykusuz yollarda stada gelen binlerce taraftarı rezil ettiniz bugün. Biz küçük düşmedik küçük olan sizin pazarlama derdinde olan beyincikleriniz. Verdiğiniz hatta yazılı tebligatı sözün arkasında duramıyorsunuz. Bir dernek başkanı olarak bana bugün yaşattığınızın umutları, kırılan başları yere düşürülen taraftarın ahı var sizde. Mustafa Cengiz’in ahı var sizde. 9 yaşındaki Eymen’in ahı var sizde. Bugün birden bire geriye çektiğiniz ve ne olduğu kime gittiği bilinmeyen maça gitmek hayaliyle uykusu kaçan taraftarın ahı var sizde. Verdiği yazılı tebligatlı sözün arkasında duramayan sizler, yakışmıyorsunuz oraya. İnin o koltuklardan, siz hak etmiyorsunuz. Orda sözünün eri adamlar oturur taraftarına sırtını dönen yalnız bırakanlar oturamaz. Öyle yalnız bıraktınız ve öyle zor durumda bıraktınız ki bizi ben, bugün hayatımda bu kadar utandığımı hatırlamıyorum.