Torbalı’da son aylarda meydana gelen araç yangınları, araç sahiplerini tedirgin ediyor. Yaz mevsiminde 10’un üzerinde araç alevlere teslim olurken, bu yangınlarda kimsenin burnu bile kanamazken, son olarak dün Tepeköy Mahallesi’nde bir araç daha alevlere teslim oldu. Henüz belirlenemeyen sebepten ötürü yanan araca ilk müdahaleyi itfaiye ekipleri yaptı. Araçta büyük çapta maddi hasar meydana gelirken meydana gelen araç yangınları ise tedirgin ediyor.

Genç muhtar Pancar’a hizmet edecek Genç muhtar Pancar’a hizmet edecek

İHMAL ETMEYİN

Araç yangınlarının en önemli nedeninin bakım ihmali olduğunu ifade eden oto tamirciler, araçların bakımlarını tam zamanında yapılması gerektiğini vurguladı. Torbalı’da oto tamir ustalığı yapan Taha Gülcü, araç yangınlarının sebeplerine değinerek “Araçlar durduk yere yanmaz. Birçok senaryo bunun üzerine kurulabilir. Araç yangınlarının asıl sebebi, bakımsızlıktan kaynaklanıyor. Vatandaşların benzinli ve LPG’li araçlarda bakımı çok önem vermiyorlar. Bakımlarının muhakkak yapılması gerekiyor. Özellikle yakıt sistemi bakımlarının yapılması gerekiyor. Yakıt hortumları, depo hortumları ve depo dolum hortumları genelde ihmal ediliyor. Özellikle elektrikli tesisatlar önemli” dedi.

“ARACINIZDA YANGIN TÜPÜ BULUNDURUN”

Açıklamalarını sürdüren Gülcü, “Bir de LPG’li araçlarda bakım yaptırmıyorlar. LPG hortumları tamamen silikondan oluşmuyor. Bu hortumlar zamanla çatlıyor ve fark edilmeyen koku olmasa bile kaçak meydana geliyor. Bu da yolda ateşlemeyle karıştığında yangın meydana gelebilir. O yüzden LPG hortumlarının çatlaklarını kış girmeden önce yaptırmak gerekiyor. Yakıt hortumlarının ömrü 2 yıldır. O yüzden kesinlikle yenilenmesi gerekiyor. Her ihtimale karşı araçlarımızda yangın tüpünü bulundurmamız gerekiyor. Kanunen de yeri var. Hem kendimizin hem bir başkasının can sağlığı için de araçlarımızda yangın tüpünün bulunması gerekiyor.”