Ayrancılar mahallesinde, bir apartmanda üç yıldır yöneticilik yapan Müjdat Özkan yine ilklere imza attı. Daha evvel çok kötü durumda olan, kullanılamayan ,apartmanın sığınağını kiler ve spor salonuna dönüştüren çalışkan yönetici pandemi döneminde okulların kapalı olması, evlerden çıkılmamasını fırsata dönüştürdü. Özkan, 20 bin lira harcayarak apartmanın sığınağına modern spor salonu yaparak apartmanda ikamet edenler için sosyal etkileşim alanı oluşturdu. Salon sadece spor amaçlı değil apartmanda nişan, söz, sünnet, doğum günü eğlenceleri ile taziye, mevlüt, teravih gibi etkinlikler içinde planlandı. Salon içinde bay-bayan lavaboları, giyinme odası, boks torbası, masa tenisi, basketboll sepeti, motorlu koşu bandı vb spor aletleri mevcut. Salona aynı zamanda apartman sakinleri için hoş sohbet yapabilecekleri için koltuk takımı alındı. Salona, mutfak bankosu da yapılarak çeşitli çaylar, meşrubatlar, pet su, soda, meyve suları ücretsiz verilmektedir.

İNGİLİZCE KURSU VERİYOR

Emekli asker olan  ve askeri yüksek okul dışında 3 sivil üniversiteyi de onur belgesi ile bitiren Müjdat Özkan 3 yıldır mülk sahiplerinden aidat dışında 100tl toplayarak apartman için yatırım yaptıklarını, spor ve etkinlik salonu dışında otomatik yangın söndürmeli kapalı otopark,10 tonluk otomatik çalışan su deposu, her katta yangın müdahale su sistemi ve yangın tüpleri, bisiklet odası, elektrik kesilmelerine karşı her katta şarjlı- sensörlü lamba, tapularda kat mülkiyeti, her katta panik –yardım butonu, 20 tane sürekli kayıt yapan kamera sistemleri, her türlü konforu ve güvenliği sağlayıcı detaylar planlanarak bugüne kadar işler yapıldı. Şimdiki proje ise apartmanda ikamet eden çocuklara ve isteyen yetişkinlere İngilizce kurs. Kursu haftada 3 gün Özkan bizzat veriyor.

KİTAP YAZDI

Projeleri ile ilgili bilgi veren Özkan, “İngilizce dil bilgisi ve kelime zenginliği kazandıran, ezbere değil öğrenmeye dayalı kursumuz devam etmektedir .İlmimizin sadakası olarak düşündüğümden apartman sakinlerine hiç bir ücret almadan kurs veriyorum. Önemli olan geleceğin Türkiye’sinde yabancı dil ile donanımlı, yeni nesli yetiştirmede katkı sağlamak. Emekliyiz diye kahvehane köşelerine kendimizi hapsetmeyip faydalı işlere önderlik etmek, hem beni, hem de işbirliği yaptığım herkesi mutlu ediyor. Çaresizlik ve ümitsizlik esarete razı olmaktır. Mücadele ruhu bize binlerce kapı açacaktır. Özgüvenimizi artıracaktır, temennim yaptığımızın topluma örnek olması ,imkanı olanlarında yapmasını tetiklemesidir” dedi. Bütün bu faaliyetlerinin dışında “Önemsenmeyen Hâyır Hizmeti İnfâk “ isimli bir kitabın yazımını da bitirdiğini söyleyen Müjdat Özkan yakın zamanda  son kontrolleri tamamlanarak basıma verileceğini, şimdiden ikinci kitabının çalışmalarına başladığını ikinci kitap olarak ”Devlet” konusu detaylı olarak anlatılacağı Devlet dediğimiz sistemin ne olduğu,  ne olmadığı dünyadaki  uygulama örnekleri ile kaleme alınacağını söyledi…