Torbalı Şehit Teğmen Serdar Genç İlkokulu Okul Öncesi öğretmenleri Seher Arslan ve Neziha Özçoban oldukça önemli projelere imza atıyor.  Seher Arslan’ın yürüttüğü Ailemle Etkinlikler, ‘Bir saksı Çiçek Bize Neler Öğretecek’ ve Neziha Özçoban’ın yürüttüğü ‘Şekerden Uzak Nesiller’ adlı projeler ülkemizde pek çok okulun katılımı ile devam ediyor. Yapılan etkinliklerde aileler ve çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor.

AİLEMLE ETKİNLİKLER

Seher Arslan’ın yürüttüğü  ‘Ailemle Etkinlikler’ projesi Kuzey Makedonya’dan 1, Romanya’dan 2, Polonya’dan ve Türkiye’den ise 9 ortakla devam ediyor.  öğrenci-veli etkileşimini arttırmak, ailenin çocukları ile geçirdiği zamanı daha kaliteli hale getirdiğini gözlemek amacı ile hazırlanan projede işbirliği, özsaygı, özgüven gibi sosyal duygusal becerilerin gelişmesi için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bununla birlikte yapılan etkinliklerle bilişsel/matematik, müzik, fen, sanat becerilerini geliştirici etkinliklerle ürün ortaya koymaktan çok süreç sırasında geçirilen verimli zamanın önemi ortaya çıkıyor. Bu etkinliklerle az-çok, büyük-küçük,  toplama-çıkarma vb. matematik/bilişsel becerilerine, küçük-büyük kas gelişimine destek veren sanat becerilerine, ritim/dinleme-algılama/ ses üretme/ayırt etme vb. müzik becerilerine, gözlemleme/sınıflama/ölçme/kontrol etme vb. fen becerilerine olumlu yönde desteklediği sonucuna ulaşmak hedefleniyor.

BİR SAKSI ÇİÇEK BANA NELER ÖĞRETECEK

Seher Arslan’ın yürüttüğü ‘Bir Saksı Çiçek Bana Neler Öğretecek?’ proje 10 Türk okulunun katılımı ile devam ediyor. Doğada gerçekleşen olayları dikkatle incelediğimizde, biz insanlara çok kıymetli öğretiler sunduğu açıkça görülebilmektedir. Çocuklarımızda ise keşfetme isteği ve merak duygusu en üst düzeydedir. Bu durumu göz önünde bulundurarak çocuklarımızın saksıdaki çiçeklerin büyümesini aşama aşama gözlemleyip öğrenmelerini sağlamak ve sorumluluk, nezaket, sabır, iyilik ve sevgi gibi değerlerin alt yapısını oluşturmak amacıyla bu proje hazırlanmıştır.

ŞEKERDEN UZAK NESİLLER

‘Şekerden Uzak Nesiller’ projesi ile çocuklar şekere olan düşkünlüklerinden kurtarmayı ve doğal tatlandırıcılarla beslenmeye sevk  etmeyi, tatlı ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri şekersiz tariflerle tanıştırmayı amaçlıyor. Sağlıklı beslenmeyi ve şekere olan ihtiyacı sağlıklı seçenekler ile gidermeyi yaygınlaştırmak çocukları farklı ve sağlıklı tariflerle buluşturmak amacında olan projede ailelerin ve çocukların bilinçlenmesi için çeşitli etkinlikler yapılıyor.

OKUL MÜDÜRÜNDEN TEŞEKKÜR

Okul Müdürü Veli Özçoban projelerle ilgili açıklamada bulunarak, okulda yapılan e-Twinning projeleri ile öğretmen ve öğrencilerin farklı ülke ve şehirlerde yapılan eğitim uygulamalarını işbirliği yaparak öğrendiklerini, bakış acılarını genişlettirdiklerini belirtti. Ayrıca öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrendiklerinde karşılaştıkları sorunları çözme becerisi kazandıklarını belirterek, okul olarak çocuklara kaliteli bir eğitim  sağlamak için çaba sarf ettiklerini vurguladı. Eğitimin sürekli yenilendiğini ve öğretmenlerinde yenilikleri sürekli takip etmeleri gerekitiğini vurgulayan Özçoban, okul öncesi öğretmenleri Seher Arslan ve Neziha Özçoban’a bu konuda hassas davrandıkları ve bu projeleri hayata geçirdikleri için teşekkür ettiğini belirtti.