Torbalı’da yayın hayatına başladığı günden bu yana ilçede ezberleri bozan, yeniliklere öncü olan, halkın nabzını tutan ve özellikle son dakika haberleri ile okuyucuya bayat haber servis etme geleneğine son veren Torbalı Güncel büyük bir başarıya imza attı. 2015’te temelleri atılan Torbalı Güncel artık okuyucu sayısı ile değil Torbalı İzmir’in bile en çok takip edilen haber sitelerinden biri olmayı başardı. Tüm dünyanın kabul ettiği, sitenin değeri sıralamalarını paylaşan ‘Alexa’ sıralamasında Türkiye’de kendine ilk 7 binde yer bulan ve bu anlamda ilçede ise zirvede yer alan haber sitemiz, ilkeli, tarafsız haberlerini okuyucularına sunmaya devam edecek. Bot yardımı ve sosyal medyada sahte takipçi almadan, sadece yerel haberlerle bu başarıyı yakalayan tek gazete olan Torbalı Güncel, ilçede 7 gün yayın yapan tek gazete konumunda.

GÖRÜNTÜLENME SAYISI

Torbalı’da ilki başararak 7 bin 706 basamakta kendine yer bulan, günde 20 ile 30 bin arasında tekil ziyaretçi tarafından görüntülenen Torbalı Güncel, Torbalı’da en yakın haber sitesine ise 20 bin fark attı. Torbalı’daki diğer haber siteleri 20-30 binli sıralamalarda yer alırken, İzmir basınında bile çok az haber sitesi ilk 7 binlik dilimde yer alıyor. Alexa Rank, ziyaretlerin sıklığı ve görüntülenme sayısına dayanan web sitelerini değerlendirmek için kullanılan bir derecelendirme hizmeti.

ALEXA NEDİR?

Alexa 1996 yılının Nisan ayında faaliyete geçmiş, Amerika Kaliforniya merkezli, Amazon.com a bağlı olarak kurulmuş ve internet sitelerinin trafiğiyle alakalı bilgi veren bir web sitesidir. Alexa, web sitelerini analiz edip, sitenin bulunduğu ülke ve dünya genelinde bir sıralama oluşturur. Bir sitenin alexa sıralaması ne kadar düşükse, site o kadar değerli ve fazla ziyaretçiye sahiptir. Örnek olarak Alexa global değeri 2.100 olan bir site, 39.000 olan bir siteden daha değerlidir.

SİTELERİN ALEXA DEĞERİNİ(ALEXA RANK) NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

İnternet sitelerinin Alexa değerlerini öğrenmek için; ya www.alexa.com adresine girerek, arama çubuğuna değerini öğrenmek istediğiniz sitenin adresini yazabilir ya da tarayıcınıza Alexa Toolbar ı yükleyerek, girdiğiniz her sitenin değerini bu araç çubuğu sayesinde öğrenebilirsiniz.