Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi koordinatörlüğünden edinilen bilgiye göre 3. Faz akıllı tahta kurulumları yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Fatih Projesi kapsamında tüm okullara akıllı tahta dağıtımı sürecinde sona yaklaşıldı. Bugüne dek Torbalı ilçesinde bulunan 90 okulun 870 adet dersliğine akıllı tahta monte edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Fatih Projesi sorumlusu Halil Çeliker, sadece birkaç okulun eksiği kaldığını ve bu okulların da eksiklerinin kısa zamanda tamamlanacağını belirtti. Okulların fiziki donanımlarına büyük bir katkı yapan akıllı tahtalar küresel teknolojiyi öğrencilerin ayağına getiriyor.

FATİH PROJESİ DÜNYA ÇAPINDA BİR PROJE

EBA isimli Eğitim ve Bilişim Ağı internet portalı ile bütünleşik bir sistem olan Fatih projesi kapsamında tüm Türkiye’de binlerce akıllı tahta ve tablet bilgisayarlar dağıtıldı. 2007 yılından itibaren devam eden proje tüm dünyanın gıptayla baktığı bir noktaya ulaştı. Öğretmenler hızlı internetin bağlı olduğu akıllı tahtalar sayesinde istedikleri bilgileri tahtaya getirerek öğrencilerine sunabiliyorlar. Her türlü animasyon, flaş kart, elektronik dosya ve e-kitap gibi bilgiler ekrandan sunulabildiği gibi öğretmenlerin kendi hazırladıkları uygulamalar da gösterilebiliyor. Görsel ve işitsel teknolojinin dersliklere getirilmesi eğitim alanında büyük bir devrim.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından büyük bütçeler harcanarak okullara kazandırılan Fatih projesinin Türk eğitim sistemine muazzam bir temel kazandırdığı ve öğrenme süreçlerine eşsiz faydalar sağlayacağı belirtildi.