Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilk ve ortaokullar ulusal çapta düzenlenecek büyük bir turnuvaya hazırlanıyor. Kısa adı TAZOF olan Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu'nun 7-9 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceği turnuvaya İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı tüm ilçeler katılabiliyor. Torbalı İlçesinde bulunan ilk ve ortaokullar 11-12 Şubat tarihlerinde turnuvanın ilk aşamasına katılacaklar.

HAZIRLIKLAR ŞİMDİDEN BAŞLADI

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında önemli adımlar atıldı. 18-22 kasım ara tatil döneminde Akıl ve Zeka Oyunları konusunda öğretmenlere yönelik yapılan Çalıştay'da Mangala, Pentago, Equilibro, Q-Bitz, Reversi, Kulami isimli oyunlar tanıtıldı. İki gün süren Çalıştay süresince öğretmenler oyun kurallarını tamamen öğrenerek pratik yapma şansı elde etti.

TÜM OKULLARA OYUN SETİ HEDİYE EDİLDİ

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun tüm okullara akıl ve zeka oyun setleri hediye edilmesi konusunda bir çalışma başlattı. Öğrencilerin düşünme, akıl yürütme, pratik çözüm geliştirme ve hepsinden önemlisi özgüven becerisi kazandıkları akıl ve zeka oyunları okullarda büyük bir hareketlilik yaşanmasını sağladı. Velilerin de büyük ilgisini çeken akıl ve zeka oyunlarının yaygınlaşmasının öğrencilerin derslerine olumlu etki yaptığı bildirildi. Uzmanlar akıl ve zeka oyunlarının yaygınlaşmasının çocukları teknolojik cihazlardan bir nebze olsun uzaklaştıracağını belirtiyor.