Petrol Ofisi istasyonlarında kurduğu güneş enerjisi projelerine yatırım yapmaya devam ediyor. Güneş enerjisinden üretilerek tüketilecek yıllık 426.368 kWh’lık elektrik üretimi sayesinde her yıl 1.280 ağaç kurtarılıyor ve 196 ton karbon salımı önleniyor. Bu yatırıma devam edeceklerini belirten Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Güneş enerjisi alanında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında Petrol Ofisi’nin Türkiye’ye ve geleceğe yönelik sorumluluk bilincimizin en güzel örneğini sunuyoruz” dedi.

TOPLAM 258,61 KWP KURULU GÜCE ULAŞTI

Petrol Ofisi’nin güneş enerjisi yatırımlarına ilk olarak 2019 yılında Muğla Bodrum’da faaliyet gösteren Paşalılar Petrol’de başladıklarının altını çizen Şiper, bu projenin 42,075 kWp kurulu güce sahip olduğunu söyledi. Şiper, yatırımların olduğu diğer projeleri ise şu şekilde sıraladı: “İzmir Çiğli’de Yaman Petrol (44,28 kWp), Torbalı’da As Mira Petrol (42,24 kWp), Antalya Alanya’da Ali Şahin Petrol (70,62 kWp) ve son olarak da Ankara’da Kadem Petrol (59,40 kWp) eklendi. Proje dahilindeki Petrol Ofisi istasyonları elektrik ihtiyaçlarının tamamına yakınının güneş enerjisinden karşılamalarının yanı sıra ürettikleri fazla enerjiyi de şebekeye veriyorlar.” dedi.

VERİMLİ VE YERLİ TEKNOLOJİLER KULLANILDI

Güneş enerjisi sistemlerinin kurulumlarının RM İstanbul ve Solarçatı tarafından gerçekleştirildiğini belirten Şiper, Petrol Ofisi’nin 5 istasyonunda yılda toplam 426.368 kWh güneş elektriği tüketeceğini belirtti. Bu rakamın ise 140 evin bulunduğu bir kasaba ya da mahallenin bir yıllık elektrik tüketimine eşdeğer olduğuna dikkat çekti. Şiper, “Uygun ve istekli olan, mümkün olan her istasyonumuzun elektrik ihtiyacını güneş enerjisi ile karşılayabilmesi arzusu taşıyoruz” dedi.