Yanılmıyorsam yıl 2005 idi Torbalı’da sağın kalesi Doğruyol Partisi henüz bir yıl önce seçim kaybetmiş kaleler yıkılmıştı. Doğruyol’un tekrar ayağa kalkması için değil sağın tekrar ayağa kalması için adımlar atılıyordu. 2004 yılında AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı olan Atilla Kaya, Türkiye’de yenilik hareketi başlatan Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan gibi Torbalı’da yenilikçi hareketi başlattı. AK Bürolar açıldı. Delege seçimlerine çok çalışan yenilikçiler İlçe kongresini kazanmasını bildi. O yıllarda Büyük Torbalı Gazetesi’nde şöyle bir manşet atmıştık: “Sağın yeni prensi Atilla Kaya” hiç unutmam Belediye hizmet binasının üzerinde ki düğün salonunda yapılmıştı.

Aradan 15 sene su gibi gelip geçti.

AK Parti’de yine bir prens arayışları olduğunu görüyorum. Bence bunca çaba boşuna. Tarih tekerrürden ibarettir. 2005 yılında sağın prensi diye manşet attığımız Atilla Kaya 2 dönem seçim kaybetti. Alın yazısı, kader. Ancak siyasete ve partisine bağlılığı ve çalışkanlığı Atilla Kaya’nın iki dönem üst üste milletvekili olmasını sağladı. Birinci döneminde ise bakan sırası olarak tabir edilen 2. Sıradan adaydı. Genel Başkanlık, başbakanlık yapmış bir kişinin ardından 2. sıradan milletvekili olma şerefine nail oldu.

Selman Günaydın sesleri duyuyorum İlçe Başkanlığı için. Bence genç isimler başarı getirmiyor. Siyasette ak saçlı modası her zaman geçerlidir.

Neden ak saçlılar ön planda olmalı kısaca açıklayalım.

Yıl 2019: AK Partinin ülke genelinde en güçlü olduğu yıllar ve AK Belediyecilik modası fırtınalar estiriyor. Tabi bu moda 2004 de başladı.

Sonuç başarı sağlayamadık.

Yıl 2014: AK Partinin FETÖ olaylarıyla yara almaya başladığı yıllar. 17-25 aralık operasyonları yapılıyor. Dış güçler tüm güçleriyle AK Parti’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a saldırıyor. Ancak yerel siyaseti Torbalı’da iki AK Saçlı yönetiyor. Biri Hasan Akbıyık diğeri ise Adnan Yaşar Görmez.

Bu arada sakın yanlış anlaşılmasın AK Saçlı derken lakap takmak ve alay etmek niyetinde değilim. Zaten köşe yazısını baştan sona okuyan kişilerde her ikisini nasıl onore ettiğimi göreceklerdir.

2014 yerel seçimlerinin nasıl sonuçlandığını anlatmama gerek var mı?

Yıl 2015: AK Saçlılar şov devam ediyor. 7 Haziran seçimlerin de kötü sonuçlar alan AK Parti 1 Kasım seçimleriyle birlikte 5 puanlık farkı kapatıyor. Üzerine iki puanda fark atarak durumu 37-35’e getirerek yine birinci parti unvanını elinde bulunduruyor.

Alın size bir AK Saçlı başarısı daha.

Yıl 2017: Referandum evet hayır seçimleri. Yerel seçimleri kaybetmiş CHP’nin yeni yeni kendine geldiği dönemler. Tabi bunun yanında birçok etken. Yerel ve hükümet politikalarının dışında rejim değişikliğinin tercih edilmesi olunca Ege bölgesinin her yerinde olduğu gibi sonuç çok farklı olmuyor. 62’ye 38 gibi büyük bir fark.

Yıl 2018: Muharrem İnce Rüzgarları en etkili Egede esti yüzde 42’lik oy oranıyla birinci olan kişi Muharrem İnce’ydi ama %24 oy farkı iki AK Saçlının yeniden direksiyona geçmesiyle birlikte %3’e düşmesini sağladı. Yanlış okumadınız yüzde yirmi dörtlük oy farkı sadece yüzde üç’e düştü.

Şimdi bu köşe yazımı okuyan ve 2019 yerel seçimlerinde ne oldu AK Saçlılar ne yaptı diyecek olursanız CHP’de de toy biri değil yıllarını siyasete ve belediyeciliğe adamış bir AK Saçlı İsmail Uygur vardı.

Ayrıca Hasan Akbıyık’ın politikası uygulanmadı 2019 yerel seçimlerinde

Adnan Yaşar Görmez kendi göbek bağımı kendim keseceğim dedi. Partililerle değil partili olmayan ve kişilere görevler verdi.

Hasan Akbıyık iyi bir ekip görüntüsünü her zaman verdi. Özgür Çağlar ile birlikte Adnan Yaşar Görmez vesayetini ve hegemonyasını bitirdiler. Denenmişini denemek gibi bir hata yapmamak adına bir takım önlemlerde aldılar aslında. Hasan Akbıyık ile son beş yılda birkaç kere karşı karşıya geldik ancak bir gerçek var ki yiğidin hakkını yiğide vereceksin. Olur da kendisinin bırakmak gibi bir kararı varsa bir daha düşünmesi gerektiğini yakın dostları konuşmalıdır. Özellikle son haddeye kadar arkalarında durduğu Ali Yadık ve Emre Tezcan’ın her ikisini de cenderenin içinden sağ salim çıkardı.