Rize Çayeli İlçesi Büyükköy Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden AK Partili Mustafa Külünkoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

FETÖ'NÜN DERNEĞİNDE BAŞKANLIK YAPTI

Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen ve Rize Sanayici İşadamları Derneği'nde (RİSİAD) de bir dönem başkanlık yapan Mustafa Külünkoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bazı kesimlerce cemaate yakınlığı nedeni ile eleştirilmeye başlandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külün de sosyal medya hesabından bir süre önce yaptığı paylaşımla, akrabası olan Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu'nu kastederek, "Sülaleme mensup ve halen bir makamda görev yapan, hakkında FETÖ örgütü üyeliği ve yöneticiliğine ilişkin bilgi dolaşan kişi devlete gidip teslim olmalı ve de ihanet örgütüne ilişkin bildiği ve yaşadıklarını ifade etmelidir. Vatana ihanetin akrabası, arkadaşlığı olamaz. Ve bu kişileri korumadım, korumayacağım" ifadelerine yer verdi.

10 GÜN ÖNCE İSTİFA ETTİ

Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu, 10 gün önce yaptığı yazılı açıklama ile 2.5 yıldır sürdürdüğü belediye başkanlığı görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından dün akşam gözaltına alınan ve Rize Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Külünkoğlu'nun sorgulaması sürüyor.