Ahmetli sınırları içerisinde yerleşim yerlerine yakın bir mesafede Ahmetli Devlet Ormanı sınırları içerisinde kalker ocakları ve kırma eleme tesisi projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatılmıştı. Bu kapsamda bugün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ve firma yetkilileri köye gelerek vatandaşlara sunum yapmak istedi. Mahalle muhtarı ve köy halkı gerçekleşecek olan sunuma katılmayacaklarını belirtmesi üzerine firma yetkilileri köyden ayrıldı. Mahalle sakinleri ise köyde taş ocağı kurulmasını istemediklerini belirterek, kurulmak istenen taş ocağını hazırlamış oldukları pankartlarla protesto etti.

ÇAM, “MİLLET NE YAPSIN TAŞ MI YESİN?”

Ahmetli Köyüne kurulacak olan taş ocağının üretimi bitireceğini belirten eski Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Musa Çam, “Bizler taş ocağına karşı değiliz. Yol yapılması için binaların yükselmesi için taş ocakları olmak zorunda. Fakat biz tesislerin doğru yere kurulmamasına karşıyız. Ahmetli Mahallesi Torbalı için değil Türkiye için önemli bir tarım merkezi. Buraya taş ocağı kurulması halinde tarım biter. Tarım biterse millet ne yapsın taş mı yesin?” diyerek tepki gösterdi.

“MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK”

Ahmetli Mahalle Muhtarı Hasan Kaplan ise köy halkının rızası olmadan köye böyle bir tesis kurulmasının mümkün olmadığını belirterek, “Biz köy halkı olarak burada böyle bir tesis istemiyoruz. Bu köy ekmeğini tarımdan kazanıyor. Sen bu köyün tepesine bu tesisi dikersen benim ekmeğimle oynarsın. Biz köy halkı olarak buraya bu tesisi kurdurmayacağız. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Buraya gelerek bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu ocağı buradan birlikte bertaraf edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

“BİZİM EKMEĞİMİZLE OYNAMANIN BİR ANLAMI YOK”

Mahalle sakinlerinden Emine Şınığ ise “Biz kadınlar olarak köyümüzün geleceği için buraya geldik biz de sonuna kadar bu tesise karşıyız. Çocuklarımızın ve bizim geleceğimiz için bu tesis bu köye kurulmayacak. Bizim ekmeğimizle oynamanın bir anlamı yok. Siz gelip köylünün rızası var mı diye sordunuz mu. Bana sordunuz mu hayır. Kimseye sormadınız. Biz bu köyde taş ocağı istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Bir diğer mahalle sakinlerinden Ahmet Aslan, “Buraya kuracağınız tesis yüzünden mahsullerimiz toz duman altında kalacak. Kapı pencere açamayacağız. En önemlisi de o tozu soluyacağız. Çocuklarımız oksijen yerine toz alıp verecek. Biz geleceğimiz için çocuklarımız için buraya bu tesisi kurdurmayacağız” diyerek sözlerini noktaladı.