Ayrancılar’da 6 aylıkken doğan ve doğduğu günden bu yana hastalıklarla mücadele eden 14 yaşındaki Yunus Emre Temel’e Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un eşi Afet Uygur’dan sürpriz ziyaret gerçekleşti. 14 yaşında olmasına rağmen 3.sınıfa giden, ilik ve karaciğer nakli bekleyen Yunus Emre Temel, yatağa bağlı şekilde yaşamını sürdürüyor. Evinde eğitim gören, bugüne kadar yaşıtları gibi herhangi bir aktivite yaşayamayan Yunus Emre’yi ziyaret eden Afet Uygur, aileden Yunus Emre hakkında detaylı bilgi aldı.  Ziyarette yer alan Torbalı Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Çağlar Albayrak, belediye olarak Temel Ailesi’nin yanında olacaklarını, Evde Bakım Birimi personellerinin Yunus Emre’yi takibe alacaklarını ve hastane ulaşımlarını hasta nakil aracı ile kendilerinin yapacağını kaydetti.

 

UYGUR’DAN YUNUS EMRE’YE TABLET

Ayrancılar’da yaşayan Temel Ailesi, 14 yıldır hastane kapılarını aralıyor. Prematüre doğan Yunus Emre isimli bebek doğduğu andan bu yana çeşitli hastalıklarla mücadele ediyor. Vodi Sendromu nedeniyle yatağa mahkum kalan, ilik ve karaciğer nakli bekleyen ve henüz uygun bir donör bulunamayan Yunus Emre’nin en büyük talebi bir tabletinin olmasıydı. İşçi babanın kıt kanaat geçindirdiği ailenin en küçük üyesi olan Yunus Emre’nin eğitim gördüğü Ayrancılar İlkokulu Müdür Yardımcısı Yeşim Yener Torbalı Belediyesi’ne durumu bildirince Belediye Başkanı İsmail Uygur’un eşi Afet Uygur, Torbalı Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Çağlar Albayrak ile birlikte Yunus Emre’yi ziyaret edip çok istediği tableti hediye etti.  

EVDE BAKIM BİRİMİ YUNUS EMRE’Yİ TAKİP EDECEK

Torbalı Belediyesi olarak bu tür sıkıntılar yaşayan ailelerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Torbalı Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Çağlar Albayrak, “Ekiplerimiz belirli periyotlarla Yunus Emre’nin durumunu takip edecek. Hastane nakil işlemleri de tarafımızca sağlanacak. En kısa sürede uygun ilik ve karaciğer naklinin gerçekleşmesini umut ediyoruz. İnşallah Yunus Emre’nin koşup-oynayacağı günler de gelecek” ifadelerini kullandı.