Torbalı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekiplerinin ortak çalışması kapsamında Ayrancılar Mahallesi bölgesinde yoğun bir çalışma başlattı. Özellikle mahallenin ortasından geçen su kanalı, bazı duyarsız vatandaşlar tarafından plastik ve evsel atıklarla kirletiliyor. Bunun üzerine çalışma başlatan İZSU Dereler Bakım Müdürlüğüne bağlı ekipler, son 7 ayda 11 kez temizlik gerçekleştirdi. Yapılan temizleme çalışmalarında tam 90 ton plastik ve evsel atık toplandığı bildirildi.

90 TON ATIK TOPLANDI

Ocak ayından itibaren bölgede çalışma yürüten İZSU Dereler Müdürlüğü ekipleri, bölge halkına ‘Lütfen çöplerinizi su kanalına atmayınız’ uyarısı yaptı. 2 ekip halinde kanalda temizlik çalışmaları yapıldığını ifade eden İZSU Genel Müdür Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu, “Ayrancılar bölgesinde ekiplerimiz yoğun bir mesai harcıyor. Özellikle Ayrancılar mahallesinin tam ortasından geçen kanalın kirletilmesi bizleri üzüyor. Kanala atılan evsel ve plastik şişeler ne yazık ki çevreye zarar veriyor. Ekiplerimiz Ocak ayından bu yana tam 11 kez bölgede temizlik çalışması yapmıştır ve tam 90 ton malzeme çıkartılmıştır. Lütfen çevredeki vatandaşlarımız duyarlı olup kanala çöp atmamalarını konusunda rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

TEMİZLİK DEVAM EDECEK

Bölgede yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Dereler Bakım Şube Müdürü Onur Emrah Yıldız, “Kanalımız düzenli olarak temizlendiği gibi daha yoğun bir şekilde çalışmaya başladık. Ne yazık ki bölgeden kanala atılan atıklar artmaya başladı. Bizlerde 1 kilometrelik uzunluktaki kanalımızı şuana kadar 11 kez temizledik” dedi. Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Özgan ise kontrollerin ve temizlik çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi.