İzmir’de toplu ulaşım hizmetinden ücretsiz yararlanan 65 yaş üstü vatandaşlar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olanlar; araçlara, kimliklerini ya da ilgili bakanlıkça verilen tanıtım kartlarını göstererek biniyor. Ancak, İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan “Koronavirüs Salgını Ek Tedbirleri” başlıklı genelge uyarınca, şehir içi toplu ulaşım araçlarında kullanılan elektronik kartlara HES kodu tanımlaması yapılması zorunlu hale getirildi.

Hamiline ve kişiselleştirilmiş (fotoğraflı) İzmirim Kartların, HES kodlarıyla eşleştirilmesi işlemini 30 Ekim’de başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi; engellilerin ve 65 yaş üstü vatandaşların da fotoğraflı İzmirim Kart almaları ve HES kodlarını eşleştirmeleri için çalışma başlattı.

SAĞLIK İÇİN İNTERNETTEN BAŞVURU

Bu gruplardaki vatandaşlar, pandemi sürecinde kart merkezlerinde yığılma olmaması adına, ilk başvurularını, https://www.izmirimkart.com.tr adresinden yapabilir. Hazırlanacak kişiselleştirilmiş İzmirim Kartlar, Konak’taki başvuru merkezlerinin yanı sıra Bostanlı İskele ve Fahrettin Altay aktarma merkezlerindeki kart ünitelerinden de ‘ücretsiz’ olarak verilecek. Tüm kart birimleri, gelecek iki hafta boyunca cumartesi ve pazar günleri de çalışacak.