AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bugün Torbalı Ticaret Odası’nda Kemalpaşa Kavşağı’nın ne zaman başlayacağı ve proje hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.  Gerçekleşen toplantıda Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Esnaf Odası Başkanı Halil Gülcü, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Büyük Birlik Partisi Torbalı İlçe Başkanı Zeynel Fidaner’in yanı sıra Torbalı Belediyesi Meclis üyeleri ve basın mensupları yer aldı.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI SONRASI PROJEYE BAŞLANACAK

Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kaya, Kemalpaşa Kavşağı’nın ilk temel atıldıktan 6 ay sonra teslim edileceğini belirtti. Proje hakkında da bilgi veren İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “Projenin ihalesi Mart ayında ihaleyi kazanan firmaya ise yer teslimi Ağustos ayı sonunda yapıldı. Fakat İZSU ve Telekom’un alt yapı çalışmaları ise devam ediyor. Bu çalışmaların ise en geç iki hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor. Bu çalışmalar bittikten hemen sonra projeyi gerçekleştirecek olan firma, projeye başlayacak. Proje ise 6 ay içerişinde tamamlanacak” ifadelerini kullandı. Köprülü kavşak çalışmalarının başlamasıyla kullanılacak yolların da hazır olduğunu ifade eden Kaya, “Şuanda altyapı çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Çalışmalar sırasında kullanacağımız alternatif yol ve güzergahlar belirlendi. Dört geçiş alttan Dört geçiş üstten olmak üzere toplamda 8 şerit olacak. Kavşak projesi tamamlandıktan sonra günde 100 bin araç geçse de sıkıntı olmayacak. Ayrıca ilçemize gelen vatandaşları Ay-yıldızlı bir bayrak karşılayacak. Bu da proje içerisinde yer alıyor. ” dedi.

KOT FARKINDAN DOLAYI BATTI-ÇIKTI MÜMKÜN DEĞİL

Köprülü kavşağın Bayındır Kavşağı’nda trafik sıkışıklığı oluşturur mu sorusu üzerine cevap veren Kaya, “Bu bizi de düşündüren bir durumdu. Fakat biz bu sorunun oluşmaması için Bayındır Kavşağı’na bir şerit daha vereceğiz. Ve böylelikle bu sorunun oluşmasını engelleyeceğiz. Herkes neden battı çıktı yapmadığımızı soruyor. Geçişin alttan olması maliyet olarak daha uygun. Ama teknik ve bilimsel olarak imkanı yok. Bayındır yolu ile Çapak yolu arasında kot farkı var. Bu kot farkından dolayı Bayındır tarafı diğer tarafa nazaran 60 metre daha uzun olacak.” Açıklamalarını sürdüren Kaya, “Ayrancılar ile Pamukyazı arasına sıcak asfalt serilecek. Ayrıca Ayrancılar, Tariş ve Bayındır kavşakları yeniden düzenlenecek, Pamukyazı’ya ise yeni bir kavşak yapılacak” dedi.  

“3 BİN KİŞİYE DE İSTİHDAM SAĞLAYACAK”

Torbalı’da kurulacak olan Mobilya Organize Sanayi Bölgesine de yoğun talep olduğunu belirten Kaya, “64 fabrika kurulacak. Fakat şuana kadar 300 başvuru yapıldı. İlçemiz için büyük bir yatırım olacak. Torbalı’ya 3 katrilyon para girmesini bekliyoruz.  Buradaki fabrikalar 3 bin kişiye de istihdam sağlayacak” dedi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun’un Torbalı nüfusunun artması ve sanayinin gelişmesi nedeniyle bir çevre yolunun gerekli olduğunu belirtmesi üzerine Kaya, “Torbalı’nın bugünkü gelişmesinin en önemli nedeni ulaşım. Çevre yolu içinde gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi. Kaya, ayrıca Küçük Menderes Nehri’nde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi vererek, “Sanayi arıtma tesisi Büyükşehir Belediyesi’nin  elinde. Bizim elimizde olsaydı en az 10 defa yapardık. Küçük Menderes Nehri’ne çok önem veriyorum. Bunun için her zaman elimi taşın altına koydum. Küçük Menderes Nehri siyaseti bıraktıktan sonra en önemli mirasım olacak” diyerek sözlerini noktaladı.