Torbalı Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu ilçenin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. A Takımında İlçe Kaymakamı Ercan Öter, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fikri Şerefoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Emre Balci, Başhekim Şenol Topçu ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hakan Tetik’in bulunduğu grup, her gün toplantı yapıyor. Yapılan toplantıda yapılan çalışmalar ve planlamalar masaya yatırılıyor. Toplamda 500 kişinin yer aldığı grup, özellikle 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşların sorunlarını çözüyor.

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

İçişleri Bakanlığı'nın, koronavirüs tedbirleri kapsamında yayımladığı genelgeyle, sokağa çıkma sınırlaması getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar için 81 ilde uygulamaya konulan Vefa Sosyal Destek Grubu Torbalı’da da büyük bir özveriyle çalışıyor. Grup aracılığıyla gruptan yardım talep 65 yaş üstü ve kimsesi olmayanların alışverişleri yapılarak evlerine teslim ediliyor. Bu kapsamda ilçede tam 500 kişi seferber olmuş durumda. Görev dağılımının da yapıldığı örneğin grupta yer alan öğretmen ve imamlar yaşlıların maaşlarını çekerken motorize ekipler de siparişleri alıp teslim ediyor. Bu kapsamda kent genelindeki ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları da grupça kontrol ediliyor.

EL ELE VERİLEREK SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Torbalı’da başarıyla görev yapan ekipler, şimdiye kadar herhangi bir şikayet de almadı. Arayan herkesin sorununa çözüm bulan Vefa Sosyal Destek Grubu, yaptığı toplantılarla karar verdiği planlamaları da hayata geçiriyor. İlçede hem salgının minimum seviyede tutulmasına hem de evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük rol alan Vefa Sosyal Destek Grubu, birlikteliğin de sembolü haline geldi. El ele verilerek çözülen sorunlar, kamuoyunda da büyük mutluluğa neden oluyor.