Torbalı Ticaret Odası’nda (TTO) İŞKUR ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “5. Kariyer ve İstihdam Fuarı” düzenlendi. Etkinlikte firmalar ve meslek liseleri stant açarken, işveren ve iş arayanlar bir araya geldi. Torbalı’nın istihdam sorununun çözümüne katkı koymak, iş aramak için harcanan zamanı ve maliyetleri azaltmak, ayrıca işverenlerin birebir görüşme yaparak ihtiyaç duydukları elemanları en kısa sürede karşılamasını sağlamak amacı ile düzenlenen Kariyer ve İstihdam Fuarına katılım oldukça yoğundu. Meslek liseli öğrencileri, Başarılı iş insanlarından girişimcilik, İŞKUR uzmanlarından ise ‘mülakat teknikleri’ ve ‘özgeçmiş hazırlama metotları’ gibi konularda eğitim aldı. Ayrıca meslek seçimi, geleceğin meslekleri ve iş arama becerileri konusunda sunumlar yapıldı.

60 FİRMA YÜZLERCE İŞSİZ KATILDI

5.Kariyer ve İstihdam Fuarı, Torbalı Ticaret Odası, İŞKUR ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleriyle düzenlendi. Fuara farklı sektörlerden 60 firma ve 15 Meslek Lisesi stant açtı. Yüzlerce katılımcının stantları gezdiği 5. Torbalı Kariyer ve İstihdam Buluşmasının açılış kurdelesini Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı İbrahim Ay, İŞKUR İlçe Müdürleri Eylem Ayar ile Cemil Altun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Işıkkaya birlikte kesti. Kurdelenin kesilmesinden sonra, davetliler bütün stantları tek tek gezerek bilgi aldı. Açılan stantlarda öğrenciler kendi meslek dallarındaki firma yetkilileriyle bir araya gelme fırsatı yakaladı. Torbalı Ticaret Odası sergi salonu ve kurum bahçesinde kurulan stantlarda 2 gün boyunca iş arayan, meslek lisesi öğrencileri ve firmalar bir araya gelecek. Fuarda personel arayan işletme yetkilileri ile iş arayanların iş görüşmesi yapması sağlanırken meslek lisesi öğrencileri de kendi meslek dallarındaki firma çalışanlarıyla kariyer planlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunacak.

icat çıkar, mucit ol, başımıza iş AÇ

Açılışa katılan protokol üyeleri stantları gezip yapılan çalışmaları yakından inceledikten sonra yapımı yeni sona eren 400 kişilik Ticaret Kongre Merkezi’nde açılış programı gerçekleştirildi. Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ilçede iş arayanlarla, işverenlerin buluşması noktasında önemli bir organizasyon gerçekleştirildiğine dikkat çekerek “Torbalı’nın istihdam sorununun çözümüne katkı koymak amacı ile yolu çıktığımız Kariyer ve İstihdam Fuarının bu yıl beşincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Personel arayan işletmelerimizin ve iş arayan vatandaşlarımızı bir araya getirerek niteliklerine ve hedeflerine göre iş sahibi olmalarını istiyoruz. Amacımız sadece eleman arayan firmalara işçi tedarikinde bulunmak değil, aynı zamanda mesleki eğitim olanaklarının ve öğrencilerimizin kariyerlerine katkı koymak istiyoruz. Çocukken hep ne derdi büyüklerimiz: ‘Aman, evladım! Başımıza iş açma, icat çıkartma.’ Ama biz tam tersi evlatlarımıza diyoruz ki: ‘Evladım, icat çıkar, mucit ol, başımıza iş aç.’ Üniversite mezunu olmak sizi meslek sahibi yapmaz. Ama meslek sahibi olmak sizi yüzde yüz iş sahibi yapar. İş arayan, cv dolduran, atama bekleyen, KPSS’ye kulak kabartan mutsuz eleman olmak istemiyorsanız meslek sahibi olun. Meslek Lisesi mezunu olun.” şeklinde konuştu.

MESLEKİ EĞİTİM ÖNEMLİ

Torbalı Kaymakamı Ercan Öter yaptığı konuşmasında “Bu güzel organizasyonda emeği geçen başta ev sahipliği yapan Torbalı Ticaret Odası’na, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve İŞKUR’a teşekkür ediyorum. Mesleki eğitim bölgemiz için çok önemli bir konu. Bu tür organizasyonlar hem ilçemizde faaliyet gösteren firmalar için hem de iş arayan vatandaşlarımız için çok faydalı oluyor. İş arayan vatandaşlarımız doğrudan firmalarla iletişim kurup, bilgi alabiliyorlar. İlkokul ve ortaokul öğrencilerimiz ise; meslek liselerinin çalışmalarını yakından inceleyerek gelecek hedefleri arasında meslek lisesi öğrenimini ekleyebiliyor. Bu etkileşimler bizleri çok mutlu etmektedir.” dedi. Açılış programının sonunda ise genç sanayici BOFİGO Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Enes Helvacı konuşmalarını gerçekleştirdi. İş insanı Helvacı kendi başarı hikâyesini anlatıp ülkenin geleceği olan gençler ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. 5.  Kariyer ve İstihdam Fuarı bugün de iş arayan ve işverenleri bir araya getirmeye devam ederken, İş insanları Güralp Vinç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Kurtmen ve Atlas Trafo A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Küçükerdem kendi başarı hikâyelerini genç öğrencilere anlatacak.