Mobilya sektöründe katma değerli ürünler üretmek ve markalaşmak hedefiyle hayata geçirilecek olan Torbalı Karma ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Torbalı Karma ve Mobilya OSB Başkanvekili Yaşar Baş, Torbalı Karma ve Mobilya OSB Başkanı Sabri Ünlütürk ve Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun katıldı. Proje kapsamında Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden alınan ek 626 bin metrekare alanda 64 firma faaliyet göstermesi amaçlanırken, toplam 5 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

‘OSB’NİN GENİŞLETİLMESİ İÇİN DESTEK TALEP ETTİK’

Toplantıda konuşan Yaşar Baş, bölgede yatırımların hızla devam ettiğini, mobilya sektörüne tahsis edilen alanda faaliyetlerin başlaması ile birlikte OSB’nin değerini katlanarak artacağına söyledi. Baş, “Mobilya sektörünün OSB çatısı altında faaliyet göstermesi için genişleme alanı, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Torbalı Ticaret Odası’nın çabası ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın büyük destekleriyle OSB’mize tahsis edildi. Bunun ardından bölgemizin ismi ‘Torbalı Karma ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi’ olarak değişti. OSB’ye yoğun bir ilgi ve yatırımcı talebi olması sebebiyle TOKİ’ye tahsis edilen 161 bin metrekare ve orman vasfını yitirmiş 300 bin metrekarelik arazilerin de OSB’ye dahil edilmesi için destek talep ettik” dedi.

‘KAYA’DAN DESTEK SÖZÜ’

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde onay aşamasında olan ve mobilya sektörüne tahsis edilen alanla ilgili planlama konusunu Kaya’nın Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bizzat görüşeceği bilgisini de paylaşan Baş, “Karayolları ile protokol aşamasında olduğumuz İzmir-Aydın Otoyolu Torbalı çıkışından bölgemize yolun genişletilmesi ve daha önemlisi otoyoldan direkt giriş çıkış açılması talebini dile getirdiğimiz diğer konular oldu” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise, “Torbalı, ödediği vergide birçok kenti geride bıraktı. Ülkemizin en verimli, üretken ilçesi Torbalımız, sizler sayesinde bu noktada. OSB’mizin Torbalı ile entegre olmasında sıkıntılar olmuş. Bizler bunların çözümü noktasında elimizden gelen desteği verme ve bölge yatırımcısının sorunlarının çözümü için devrede olacağız” ifadelerini kullandı.